قپ علی صدر

به یاد دهه شصتی ها

قپ علی صدر

به یاد دهه شصتی ها

بایگانی

۱۰ مطلب در خرداد ۱۳۹۷ ثبت شده است

درد مچ دست

سه شنبه, ۲۹ خرداد ۱۳۹۷، ۰۱:۲۷ ب.ظ

درد مچ دست

درد مچ دست ,درد مچ دست راست,درد مچ دست راست نشانه چیست,درد مچ دست در بدنسازی,درد مچ دست در بارداری,درد مچ دست بعد از زایمان,درد مچ دست و پا,درد مچ دست چپ نشانه چیست,درد مچ دست نشانه چیست,درد مچ دست و انگشت شست,درد مچ دست راست در بارداری,درد مچ دست راست و انگشتان,درد مچ دست راست از چیست,درد مچ دست راست و چپ

درد مچ دست

توضیحاتی در مورد درد مچ دست

درد مچ دست نوعی سندرم است که در آن بیمار به دلیل ناراحتی مچ دست نمی‌تواند از دستش استفاده کند؛ گاهی اوقات هم درد مچ دست خیلی شدید بوده و هنگام اعمال نیرو با دست، درد آن به‌تدریج افزایش می‌یابد. گاهی از عوارض در رفتگی، نیمه در رفتگی و شکستگی می باشد. اما معمولاً این درد بعد از وارد آمدن فشار بیش از حد به دست بروز می‌کند مثل مواردی که برای وزنه‌بردارها و کلاً ورزشکاران، یا حتی تعمیرکاران، اتفاق می‌افتد و یا امکان دارد با پیچ خوردن مچ دست رو به رو شوند.هم چنین یکی از بیماری های شایع مچ دست سندروم تونل کارپل می باشد.

علت درد مچ دست

حاصل تخریب تدریجی غضروف مفاصل دست که به آن آرتروز مچ دست یا به عبارتی یک آرتروز «فرسودگی و ساییدگی» است. این عارضه بیش از همه در میان بزرگسالان بالای ۵۰ سال شایع است. در آرتروز مچ دست، خم کردن مچ دشوار می‌شود، زیرا مچ رفته رفته حساس‌تر و متورم‌تر می‌شود. در این نوع عارضه هدف درمان تسکین علائم دردناک مچ و کنترل التهاب است. معمول‌ترین درمان برای مراحل اولیه آرتروز شامل اقدامات محافظه‌کارانه، از جمله اصلاح فعالیت‌ها، آتل‌بندی، استفاده از گرما، یخ و مصرف دارو‌های ضدالتهاب، می‌شود. هنگامی که اقدامات محافظه‌کارانه دیگر درد را تسکین نمی‌دهند یا هنگامی که بدشکلی ایجاد شده مانع عملکرد مچ دست می‌شود، انجام جراحی توصیه می‌گردد.روماتیسم مفصلی، مفاصل دو طرف بدن (مثل مفاصل هر دو مچ دست) را همزمان درگیر می‌کند. روماتیسم مفصلی در زنان سه تا پنج برابر مردان بوده و اغلب بین ۲۰ تا ۵۰ سالگی بروز می‌کند. این عارضه حاصل ترکیبی از عملکرد غیرطبیعی سیستم ایمنی بدن و ژنتیک، و همچنین عوامل محیطی و هورمونی است. درمان این بیماری شامل استفاده از داروهایی برای کاهش درد، تورم و التهاب مفصل و در صورت امکان پیشگیری یا به حداقل رساندن پیشرفت آن است. و البته می‌تواند شامل استراحت و ورزش، توانبخشی دست و جراحی جهت اصلاح آسیب وارده به مفصل هم شود. با این حال، نوع درمان به چندین عامل، از جمله سن، وضعیت کلی سلامت، تاریخچه پزشکی بیمار و شدت بیماری بستگی دارد.  

علت درد مچ دست راست

همه دردهای مچ دست به مراقبت‌های پزشکی نیاز ندارند. مثلاً پیچ‌خوردگی‌ها و کشیدگی‌ها، با یخ، استراحت و مصرف مسکن‌های بدون نسخه رفع می‌شود. البته، اگر درد و تورم بیش از چند روز طول کشیده یا بدتر شد، به پزشک مراجعه کنید. تأخیر در تشخیص علت درد مچ دست برای درمان می‌تواند باعث بهبود ضعیف، کاهش دامنه حرکتی و از کار افتادگی طولانی مدت شود.

علائم درد مچ دست

درد مچ دست باعث بروز یک یا چند مورد از علائم ریز می‌شود، چنانکه این عارضه می‌تواند غضروف، تاندون‌ها، عضلات و استخوان‌های موجود در ناحیه مچ دست را درگیر کندعلائم مچ درد عبارتند از: • درد استخوان مچ دست • احساس ضعف در عضلات • التهاب همراه با قرمزی • احساس داغی در منطقه ملتهب • کاهش توانایی حرکت دادن مچ دست • دردهایی که به انگشتان، شانه یا بازو کشیده می‌شوند • تغییر شکل مچ دست که به وضوح قابل رؤیت است • بی‌حسی یا مورمور شدن مچ • تغییر رنگ ناحیه متورم مچ • ایجاد یک حس غیرمعمول در دست • تب بالا (بیش از ۵/۴۰ درجه) به همراه درد مچ

علل درد مچ دست

آسیب‌دیدگی یک رباط (یک نوار بافتی که استخوان‌ها را به یکدیگر متصل می‌کند) پیچ‌خوردگی نامیده می‌شود. پیچ‌خوردگی مچ دست عموماً حاصل افتادن روی دست کشیده است. نشانه‌های پیچ‌خوردگی عبارتند از حساسیت و درد مچ دست ، کبودی، حس کردن یک صدای تق در مچ و تورم. در اینجا، استفاده از آتل برای بی حرکت کردن مچ دست در طول فعالیت‌های ورزشی توصیه می‌شود. استفاده از آتل می‌تواند باعث قدری خشکی مفاصل شود، که بنابراین انجام حرکات تقویتی و کششی مفید خواهد. اگر رباط پاره شده، لازم است که خیلی زود با استفاده از جراحی مجدداً به استخوان متصل شود و پس از برای بازیابی قدرت و دامنه حرکتی به انجام تمرینات توانبخشی دست نیاز خواهد بود. معمولاً بهبود موارد جزئی پیچ‌خوردگی در حدود دو ماه زمان می‌برد.

درمان درد مچ دست

گیاه درمانی یا فیتوتراپی روشی است که امروزه برای رفع بیماری سندرم تونل کارپال (دردهای ناحیه مچ دست) مورد توجه پزشکان و متخصصان قرار گرفته است.

درمان گیاهی درد مچ دست

افرادی که از سوزش، بی حسی و درد پخش شده در مچ دست خود ناشی از سندرم تونل کارپال رنج می برند، می توانند با روی آوردن به روش درمانی فیتوتراپی به تسکین علایم این بیماری کمک کنند. فیتوتراپی به طور عمده به عنوان مکمل درمانی در کنار مصرف داروها و روش های درمانی متداول در مقابله با سندرم تونل کارپال به کار برده می شود. در روش گیاه درمانی به منظور کاهش آرام و طبیعی علایم این بیماری استفاده از برخی گیاهان تسکین دهنده توصیه شده است. گیاه آفریقایی ˈپنجه شیطان ˈ و ریشه آن ، یکی از گیاهان توصیه شده در روش فیتوتراپی است که خواص آن برای تسکین درد مفاصل و عضلات شناخته شده است.ˈآرنیکا ˈ گیاه دیگری است که در فیتوتراپی برای رفع سندرم تونل کارپال به مصرف آن توصیه شده است. براین اساس پزشکان توصیه می کنند بیماران دو بار در روز مچ دست خود را با پماد گیاه آرنیکا که یک گیاه شناخته شده با خواص ضدالتهابی است و به تسکین دردها کمک می کند، مالش دهند. پزشکان توصیه می کنند که بیماران پماد این گیاه را بر روی سطح مچ دست مالیده و پس از آن این منطقه با انگشت شست تا کف دست ماساژ دهند و این عمل هر روز صبح و شب تا رفع علایم بیماری ادامه یابد.

دلایل درد مچ دست

شکستگی مچ دست یکی از شایع‌ترین شکستگی‌ها در بین استخوان‌ها است. این شکستگی، که عموماً حاصل افتادن روی یک دست کشیده است، می‌تواند برای هر یک از ۸ استخوان کوچک یا دو استخوان بلند ساعد (اولنا و رادیوس) رخ دهد. استخوان رادیوس بیش از همه می‌شکند.‌درمان این عارضه شامل مصرف مسکن و بستن آتل به مدت چندین هفته و پس از آن انجام تمرینات توانبخشی دست می‌شود. برای شکستگی‌های پیچیده که در آن‌ها به کنار هم قرار دادن قطعات استخوان و/یا تثبیت آن نیاز است از جراحی استفاده می‌شود. نوع عمل مورد استفاده و دوره بهبودی آن به شدت آسیب‌دیدگی بستگی دارد. بیماری دکرون عبارت است از التهاب دردناک تاندون‌های باز کننده و دور کننده شست. این بیماری باعث بروز درد در امتداد پشت شست، یعنی دقیقاً روی دو تاندون (باز کننده پولیسیس لونگوس برویس و دوره کننده) شست می‌شود. این عارضه می‌تواند به‌تدریج یا ناگهان رخ دهد. در هر دو صورت، درد به شست یا ساعد سرایت می‌کند. حرکت شست دشوار و دردناک می‌شود، خصوصاً هنگام فشار دادن به حالت نیشگون یا گرفتن اجسام و یا حرکت دادن مچ به حالت ضربه زدن با چکش. 

علت درد مچ دست و پا

سندروم کانال کارپ یا سندورم تونل مچ دستی به علت تحت فشار قرار گرفتن عصب مدیان در ناحیه مچ دست ایجاد میشود. این بیماری میتواند موجب درد مچ دست شود. با این حال علامت اصلی سندورم کانال کارپ معمولا احساس گزگز یا بیحسی در انگشتان دست است. گانگلیون میتواند موجب درد مچ دست شود. گانگلیون یک کیست خوش خیم بافت نرم است که معمولا در پشت مچ دست خانم ها ایجاد میشود. درون این کیست مایع غلیظی جمع میگرد. گانگلیون بصورت یک برجستگی سفت دید میشود که اندازه آن ممکن است در طول زمان کم و زیاد شود. در بیماری دکرون که موجب احساس درد در سمت خارجی مچ دست میشود مشکل اصلی تورم غلاف تاندون هایی است که از این ناحیه عبور میکنند. این بیماری بیشتر در خانم ها بخصوص آنهایی که کارهای مکرری را با مچ دست انجام میدهند دیده میشود. سندروم تقاطع میتواند موجب احساس درد در سطح بیرونی مچ دست گردد. این بیماری به علت ساییده شدن تاندون هایی که از مچ دست عبور میکنند بر روی هم ایجاد میشود. بیماری کین باخ به علت کاهش خونرسانی به استخوان لونیت ایجاد میشود. بیمار مبتلا به کین باخ دچار درد و محدودیت حرکتی در مچ دست است.

ورزش درد مچ دست

بلند کردن وزنه‌های بشقابی با پنجه طوری بایستید که دست‌هایتان در اطراف بدنتان قرار گرفه باشند. وزنه‌های بشقابی ۲.۵ کیلوگرمی را بین پنجه‌هایتان به مدت ۱۰ ثانیه نگاه دارید. وقتی که تحملتان بیشتر شد، می‌توانید زمان، و وزنه‌ها را افزایش دهید. حتی می‌توانید ۲ وزنه‌ی بشقابی را به هم بچسبانید و بین پنجه‌هایتان نگه دارید.تمرین ساعد مچ برعکس با هالتر ساعدهایتان را روی ران و زانوهایتان قرار دهید، و ۳ ست با ۱۰ تکرار، با کمک یک هالتر، تمرین ساعد مچ برعکس را انجام دهید. هر تکرار را با آرامش و به کندی انجام دهید.

علت درد مچ دست در بارداری

یک متخصص فیزیوتراپی نسبت به احتمال فشردگی عصب مچ دست در دوران بارداری به دلیل تغییرات هورمونی هشدار داد و تاکید کرد که زنان در دوران بارداری مراقب مچ دستان خود باشند. دکتر وحید صمدی گفت: استخوان‌های مچ دست همراه رباط مقابل خود تونلی را تشکیل می‌دهند که از داخل آن، تاندون‌ها، اعصاب و عروق تغذیه کننده دست عبور می‌کنند. هنگامی که عصب “مدین” در این تونل تحت فشار قرار می‌گیرد، عارضه‌ای به نام “سندرم تونل کارپ” ایجاد می‌شود. هرچند چنین اختلالی معمولا در افرادی که از دستان خود بطور مکرر و بیش از حد استفاده می‌کنند مانند کاربران رایانه بوجود می‌آید اما در زنان باردار و بویژه در سه ماهه آخر بارداری نیز شایع است.

درد مچ دست راست نشانه چیست

برای درک بهتر مچ درد، ابتدا باید با آناتومی خود مچ آشنا شویم. مچ دست در واقع یک مفصل ساده نیست. بلکه از چند مفصل کوچک ساخته شده که استخوان‌های دست و ساعد را به هم پیوند می‌دهد. مچ دست از هشت استخوان کوچک تشکیل شده است. رباط، استخوان‌ها را به یکدیگر پیوند می‌دهد. یک ساختار لوله‌مانند، موسوم به تونل کارپال، کف مچ دست واقع شده است. عصب‌ها و تاندون‌ها از طریق این تونل با مچ دست در ارتباط قرار می‌گیرند. اگر هر بخشی از مچ دست، از استخوان گرفته تا رباط و یا تاندون دچار آسیب شود، ممکن است دچار مچ درد شوید. اعمال فشار بیش از حد به مچ نیز می‌تواند باعث مچ درد شود. این عارضه می‌تواند نتیجه یک فشار یا آسیب ناگهانی باشد. به عنوان مثال، پیچ‌خوردگی مچ دست اگر باعث کشیدگی رباط شود، می‌تواند باعث درد شود. مچ درد معمولا پس از آسیب‌دیدگی و به طور ناگهانی رخ می‌دهد. این عارضه ممکن است تا مدتی طولانی ادامه پیدا کند. تداوم مچ درد می‌تواند نتیجه شرایط خاص، مانند فشار مضاعف و التهاب مفاصل باشد.

درد مچ دست در بدنسازی

در ورزش بدنسازی در هنگام تمرین جلو بازو با هالتر ساده دچار مچ درد می شویم. اتفاقی که بوجود می آید، این است که قسمت درون مچتان، یعنی سمت انگشت کوچک دستتان خیلی درد دارد. زمانی که مچتان را می‌چرخانید درد دارید، حتی احتمال دارد دچار ورم و صدا و بی حسی هم شده باشد علت درد مچ در این شرایط، احتمالا مچ دست شما رگ به رگ شده، یا دچار کشیدگی عضله شده است. کشیدگی عضله، پارگی‌ای در فیبر عضلانی است، که بدلیل تکرار یک حرکت یا فرم اشتباه بوجود می‌آید. رگ به رگ شدن یا پیچ خوردن، آسیبی است که به رباط وارد می‌شود، و معمولا هم نتیجه‌ی یک فشار ناگهانی، مانند افتادن است.

درد مچ دست

مراقبت‌های خانگی • مطمئن شوید صفحه کلید رایانه‌تان آن‌قدر پایین هست که باعث نشود هنگام تایپ کردن مچ دستانتان رو به بالا خم شوند. • مسکن‌های بدون نسخه مثل ایبوپروفن یا ناپروکسن، می‌توانند درد مچ دست و تورم را تسکین دهند. • انواع مختلفی از پدهای تایپ، صفحه کلیدهای دو تکه، و بریس‌های مچ دست برای تسکین درد مچ طراحی شده‌اند. این وسایل به بهبود علائم کمک می‌کنند. البته، ممکن است برای نتیجه گرفتن نیاز باشد چند نوع مختلف از آن‌ها را امتحان کنید. • با کمک یک فیزیوتراپ بهترین و ایمن‌ترین تمرینات را برای بهبود مچ دستتان یاد بگیرید. • موقعی که دستتان التهاب دارد تمرین نکنید.

بیشتر بخوانید : سرطان دست چپ ♥ التهاب انگشتان دست ♥ لرزش دست هنگام عصبانیت ♥ دست درد در دوران بارداری

  • مجید کاظمی

قرص روکین

يكشنبه, ۲۷ خرداد ۱۳۹۷، ۰۸:۴۰ ب.ظ

قرص روکین

قرص روکین ,قرص روکین خوبه؟,قرص روکین برای درمان کیست,قرص روکین ویکی پدیا,قرص روکین ضد بارداری,قرص روکین و عوارض آن,قرص روکین و لکه بینی

قرص روکین

در این مطلب از سایت جسارت می خواهیم در مورد قرص روکین صحبت کنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد

توضیحاتی در مورد قرص روکین

قرص روکین (Rokin) نوعی داروی ضد بارداری است که ترکیبی از هورمون‌های استروژن و پروژسترون می‌باشد. تهوع، سردرد و خونریزی غیرطبیعی از عوارض آن است.

قرص روکین و پیشگیری از بارداری‌

بارداری‌های ناخواسته از مشکلاتی است که زوجین را مجبور به استفاده از وسایل و داروهای ضدبارداری می‌کند. قرص روکین از داروهایی است که به منظور پیشگیری از بارداری در خانم‌ها استفاده می‌شود. لازم است قبل از اقدام به مصرف این دارو با چگونگی مصرف و یا عوارض احتمالی آن آشنایی کافی داشته باشید.

قرص روکین چیست

قرص روکین (Rokin) ترکیبی از هورمون‌های استروژن و پروژسترون می‌باشد که برای جلوگیری از بارداری مورد استفاده قرار می‌گیرد. قرص روکین با پیشگیری از آزادسازی تخمک در طول دوره قاعدگی از حاملگی جلوگیری می‌کند. این دارو به غلیظ شدن مایع واژن کمک کرده و از باروری تخمک‌ها و تغییرات رحم پیشگیری کرده و به همین ترتیب از بارور شدن تخمک جلوگیری می‌کند. این دارو در درمان عوارض قبل از قاعدگی نظیر درد قبل از قاعدگی ، تغییرات اشتها و اضطراب موثرتر از قرص‌های جلوگیری از بارداری دیگر عمل می‌کند. لازم به ذکر است که این دارو باعث افزایش وزن نمی‌شود و همچنین نفح و ورم، در مصرف روکین بر خلاف سایر قرص‌های ضدبارداری اتفاق نمی‌افتد.

تاثیر قرص روکین در بدن

این دارو ترکیبی از هورمون های استروژن و پروژسترون می باشد. این محصول برای جلوگیری از بارداری مورد استفاده قرار می گیرد. اساسا با پیشگیری از آزاد سازی تخمک در طول دوره قاعدگی از حاملگی جلوگیری می کند. قرص روکین به غلیظ شدن مایع واژن کمک کرده و از باروری تخمک ها و تغییرات رحم پیشگیری کرده و به همین ترتیب از بارور شدن تخمک جلوگیری می کند. اگر تخمک بارور شده به رحم نرسد از بدن خارج می شود.

عوارض جانبی قرص روکین

حالت تهوع، استفراغ، سردرد، نفخ، حساس شدن نوک پستان، ورم مچ پا، تغییر وزن، بی نظمی در دوره‌های عادت ماهیانه، افزایش فشار خون، تغییرات غیر طبیعی در خونریزی واژن، بالابودن سطح پتاسیم خون ( ضعف ماهیچه، کاهش ضربان قلب)، تنگی نفس ناگهانی، درد قفسه سینه، عرق کردن غیر طبیعی، سرگیجه، سرفه خونی، بی حس شدن دست و پا، ضعف بدن، تغییر دید ناگهانی، لکنت زبان

نحوه مصرف قرص روکین

در مورد نحوه آغاز مصرف اولین بسته قرص خود با پزشک مشورت کنید. به طور معمول آغاز مصرف این قرص‌ها در دوران قاعدگی (روز اول) خواهد بود . بهتر است برای اطمینان بیشتر مصرف آن از روز اول خونریزی قاعدگی شروع و تا پایان ۲۱ قرص شبی یک قرص میل شود. مصرف بسته بعدی قرص ، پس از یک فاصله هفت روزه آغاز می‌شود. توصیه می‌شود که فاصله مصرف دو قرص متوالی بیش از ۲۴ ساعت نباشد. توجه: قبل از مصرف قرص روکین اگر به انواع استروژن و یا پروژسترون حساسیت دارید پزشک خود را در جریان قرار دهید.

نکاتی در مورد مصرف قرص روکین

 دارو را در ساعت معین و ترجیحاً بعد غذا و قبل از خواب میل کنید. در هنگام مصرف دارو از قرار گرفتن در معرض نور آفتاب خودداری نمایید. در صورت مراجعه به پزشک وی را از مصرف دارو مطلع نمایید. در صورت مشکوک شدن به بارداری مصرف دارو را قطع کرده و به پزشک مراجعه نمایید. استفاده از این قرص‌ها از شما در برابر بیماری‌های مقاربتی حفاظت نمی‌کند. خانم‌هایی که مصرف روکین را قطع می‌کنند در مجموع کاهشی در میزان باروری ندارند. این قرص‌ها همچنین ممکن است برای درمان سندروم پیش قاعدگی یا آکنه خفیف مورد استفاده قرار بگیرند. این قرص را از طریق دهان و همراه یا بدون غذا مصرف کنید. اگر دو دوز متوالی را مصرف نکردید برای انجام آزمون بارداری با پزشک خود تماس بگیرید. اگر مصرف این قرص را در ۲۴ ساعت اول شروع عادت ماهیانه خود آغاز کردید نیازی به استفاده از دیگر قرص‌های ضد بارداری نمی‌باشد. برای تاثیر بیشتر این قرص بهتر است از آن هر روز استفاده کنید. می‌توانید از این قرص قبل از خواب یا موقع شام استفاده کنید.

قرص روکین و احتمال حاملگی

احتمال حاملگی با مصرف صحیح این دارو کمتر از 1 درصد است.

قرص روکین یک قرص ضد بارداری

امروزه قرص های ضد بارداری مختلف و زیادی در داروخانه ها موجود می باشند و در دسترس عموم قرار دارند یکی از این داروها قرص روکین می باشد. این دارو در گروه داروهای خوراکی ضد بارداری قرار دارد که دارای ۳ میلی گرم درسپیروتون (پروژستین) و ۰.۰۳ میلی گرم اتیلین استرادیول( استروژن) است.

قرص روکین و چاقی

قرص ضد بارداری روکین بر خلاف دیگر قرص های ضد بارداری باعث چاقی نمی شود و همچنین نفخ و ورم همراه با خود ندارد.

موارد مصرف قرص روکین

علاوه بر جلوگیری از بارداری، قرص های ضد بارداری دوره های قاعدگی شما را تنظیم می کند و از دست دادن خون و درد دوره های قاعدگی را کاهش می دهد و در نهایت خطر ابتلا به کیست تخمدان را کاهش می دهد. استفاده از این قرص ها از شما در برابر بیماری های مقاربتی حفاظت نمی کند. این قرص ها همچنین ممکن است برای درمان سندروم پیش قاعدگی یا آکنه خفیف مورد استفاده قرار بگیرند اکر شما استفاده از این قرص ها را برای جلوگیری از بارداری انتخاب کرده باشید.

طریقه مصرف قرص روکین

بر اساس تجویز پزشک از قرص روکین استفاده کنید و بروشور داخل بسته دارو را برای کسب اطلاعات دقیق از میزان دوز مصرفی بخوانید. این قرص را از طریق دهان و همراه یا بدون غذا مصرف کنید. در مورد نحوه آغاز مصرف اولین بسته قرص خود با پزشک مشورت کنید. اگر مصرف این قرص را در ۲۴ ساعت اول شروع عادت ماهیانه خود آغاز کردید نیازی به استفاده از دیگر قرص های ضد بارداری نمی باشد. این قرص را در ساعت مشخصی در روز مصرف کنید. برای تاثیر بیشتر این قرص بهتر است از آن هر روز استفاده کنید. از مصرف هیچ یک از دوزهای مصرفی چشم پوشی نکنید. این قرص باید در رژیم ۲۱ روزه با شروع اولین روز قاعدگی مورد استفاده قرار گیرد. می توانید از این قرص قبل از خواب یا موقع شام استفاده کنید.

هشدار در مورد مصرف قرص روکین

قبل از مصرف قرص روکین اگر به انواع استروژن و یا پروژسترون حساسیت دارید پزشک خود را در جریان قرار دهید. این محصول دارای مواد غیز فعالی می باشد که می تواند باعث ایجاد واکنش های حساسیتی شود. قبل از مصرف این دارو پرشک خود را در جریان سابقه پزشکی خود قرار دهید: مشکلا غده آدرنال سکته لخته شدن خون فشار خون بالا درمان نشده یا کنترل نشده سرطان اختلال انسداد خون دیابت سر درد یا میگرن شدید بیماری های قلبی مشکلات کلیوی و کبد بالاب بودن سطح چربی خون افسردگی چاقی مشکلات کیسه صفرا واکنش دارویی قرص های روکین همانطور که در این مطلب گفته شد این قرص برای پیشگیری از بارداری عالی می باشد.

مکانیسم اثر قرص روکین

مکانیسم اثر این دارو هم مانند سایر داروهای این دسته مهار تخمک گذاری از طریق سرکوب LH و FSH است.

مهم ترین فایده قرص روکین

مهمترین حسن این دارو نداشتن فعالیت آندروژنی است بنابراین در خانمهای دارای آکنه یا مشکلاتی مانند هیرسوتیسم (افزایش و یا وجود موهای غیرطبیعی و زاید) استفاده از روکین توصیه می گردد (که هم نوعیدرمان می باشد و هم خود این داروی هومرمونی باعث افزایش آکنه یا موهای زاید نمی گردد)

مصرف قرص روکین و درمان آکنه

استفاده از آن در درمان آکنه و هیرسوتیسم و نیز PMS یا سندرم پیش قاعدگی – احتمال حاملگی با مصرف صحیح این دارو کمتر از 1 درصد است. داروی دیگری با نام تجاری کنتراسمین تولید کارخانه ایران هورمون نیز وجود دارد که دقیقا ترکیبی مشابه ترکیب روکین دارد و در اصل یک دارو با نام های تجاری مختلف و ساخت کارخانه های مختلف هستند. داروی فوق روکین یا کنتراسمین در خانمهایی با افزایش وزن یا مستعد چاقی و یا خانمهایی که رژیم لاغری دارند و یا قصد لاغری دارند یک انتخاب بهتر بعنوان قرص پیشگیری است چون کمتر باعث افزایش وزن می شود.

واکنش های دارویی با قرص روکین

مهار کننده های آروماتاز( آناستروزول، اگزمستان) تاموکسی فن تیزانیدین ترانکسامیک اسید محصول ترکیبی خاص برای درمان هپاتیت C

همه چیز در مورد قرص های ضد بارداری

قرص ضدبارداری (Oral contraceptive pill , OCP, Combined oral contraceptive pill) به گروهی از داروهای خوراکی به شکل قرص گفته می‌شود که برای پیشگیری از بارداری مصرف می‌شوند. این داروها از پرکاربردترین روش‌های پیشگیری از حاملگی در سراسر جهان می‌باشند و نقشی انقلابی در جامعه انسانی داشته‌اند. مصرف این قرص‌ها از ابتلا به بیماری‌های آمیزشی نظیر ایدز پیشگیری نمی‌کند و فقط برای پیشگیری از بارداری هستند.در ابتدای قرن بیستم تعدادی از دانشمندان اروپایی همچون Beard, Prenant و Loeb متوجه نقش ترشحات جسم زرد (corpus luteum) حاملگی در جلوگیری از تخمک گذاری شدند. در سال ۱۹۲۷ دانشمند اتریشی موفق شد با این ترشیحات نازایی موقت در موشها ایجاد کند. در ۱۹۳۷ Makepeace نشان داد که پروژسترون خالص می‌تواند تخمک‌گذاری را در خرگوش مهار کند. Astwood و Fevold یافته مشابهی را در ۱۹۳۹ و در مورد موشها گزارش کردند. در نهایت در سال ۱۹۵۰ Pincus ,Garcia و Rockاثر ترکیبی از پروژسترون و ۱۹-نور پروژستین را در مهار تخمک‌گذاری زنان گزارش کردند. یکی از ترکیبهای مورد استفاده نوراتینودرل بود که در مطالعات اولیه درصد کمی ناخالصی با مسترانول داشت. دانشمندان با حذف مسترانول از ترکیب متوجه کاهش اثر ضدبارداری و بروز خون‌ریزی تخریبی (breakthrough bleeding) شدند؛ لذا مسترانول را به ترکیب اضافه کردند. در سال ۱۹۵۰ اولین کارآزمایی بالینی در مورد مصرف قرصهای ترکیبی ضد حاملگی در هائیتی و پورتوریکو انجام شد که با موفقیت صد در صد ترکیب نوراتینودرل-مسترانول در پیشگیری از بارداری مواجه شد. در سال ۱۹۵۹ ENOVID (ترکیب ۹/۸۵ mg نوراتینودرل و ۱۵۰ µg مسترانول) برای مصرف در برخی اختلالات خون‌ریزی زنان مورد تأیید اداره مواد غذائی و داروئی ایالات متحده آمریکا (FDA) قرار گرفت و در نهایت در نهم ماه مه سال ۱۹۶۰، این سازمان، این دارو را جهت مصرف در پیشگیری از حاملگی مورد تأیید قرار داد. (در حال حاضر در آمریکا از لیست دارویی خارج شده است). در سال ۱۹۶۰ اولین داروهایی که تنها شامل پروژسترون بودند و همچنین انواع تزریقی طولانی اثر این ترکیبات هورمونی جهت پیشگیری از حاملگی معرفی شدند. پس از آن میلیون‌ها زن به مصرف این قرصها رو آوردند تا اینکه در سال گزارش‌هایی مبنی بر اثرات جانبی این دارو به دست آمد. تحقیقات بعدی نشان داد که این عوارض با دوز ترکیبات قرص مرتبط است لذا قرصهای جدیدی طراحی شدند که دوز کمتری از هورمونها را داشتند (قرصهای نسل دوم، ال دی یا low dose). با افزایش مصرف ترکیبات دو فازی یا سه فازی در ۱۹۸۰ دوز هورمونها در این قرصها کاهش بیشتری داشت به‌طوری‌که می‌توان این دوز را کمترین مقداری که می‌تواند به‌طور مؤثری جلوی حاملگی را بگیرد دانست. در ۱۹۹۰ نسل سوم این قرصها(CYCLEN و DESOGEN) که شامل ترکیب پروژسترون با اثرات کاهش یافته آندروژنی بودند به بازار آمدند.

انواع قرص های ضد بارداری

قرص اچ دی Contraceptive HD شامل ۰٫۵ میلی‌گرم لوونورگسترول و ۵۰ میکروگرم اتینیل استرادیول که امروزه به دلیل عوارض جانبی زیادش به ندرت تجویز می‌شود ال دی Contraceptive LD شامل ۰٫۳ میلی‌گرم لوونورگسترول و ۳۰ میکروگرم اتینیل استرادیول LD بکار رفته در نام این دارو مخفف Low Dose است.در موارد جلوگیری از بارداری پس از مقاربت یا اورژانسی، تعداد قرص‌های مصرفی را افزایش ندهید. زیرا دوز بیش از حد دارو عوارض جانبی جدی را به همراه خواهد داشت. برای اطمینان بیشتر و اثر بخشی بهتر دارو، زمان آغاز مصرف اهمیت دارد و بهتر است در 12 ساعت اول بعد از مقاربت دارو مصرف شود. دی ئی Contraceptive DE شامل ۰٫۱۵ میلی‌گرم دزوگسترل (Desogestrel) و ۳۰ میکروگرم اتینیل استرادیول Contraceptive Triphasic (نام تجاری Triphasil) شامل لوونورگسترول و اتینیل استرادیول (در سه مرحله و شامل ۲۱ قرص می‌باشد) قرص شیردهی، (Minipil) شامل مقادیری اندک پروژستین است. (در ایران ۳۰ میکروگرم لوونورژسترول) ت

بیشتر بخوانید : قرص مترونیدازول ♥ قرص راکوتان ♥ قرص فلوکستین ♥ قرص ترامادولناپروکسن

  • مجید کاظمی

پوست مرغ

شنبه, ۲۶ خرداد ۱۳۹۷، ۰۲:۱۴ ب.ظ

پوست مرغ

پوست مرغ ،پوست مرغ برای رویش مو،پوست مرغ برای رشد مو، پوست مرغ برای رشد ابرو،پوست مرغ سگ،خوردن پوست مرغ برای سگ،ایا پوست مرغ برای سگ ضرر دارد،پوست مرغ غذای سگ،بیماری پوست مرغی چیست

پوست مرغ

در این مطلب می خواهیم در مورد پوست مرغ صحبت کنیم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.مرغ یکی از پرمصرف ترین نوع گوشت است و به همین دلیل با توجه به تقاضای بالای گوشت مرغ تولید کننده گان مراحل رشد و توید مرغ را با استفاده از داروها و.. تسریع می بخشند که متاسفانه عواقب خطرناکی را به دنبال دارد. وزارت بهداشت اعلام کرد:مصرف مرغ منجمد و مرغ گرم هیچ تفاوتی ندارد و فقط افراد باید از خوردن پوست روی مرغ و جگر آن پرهیز کنند زیرا آنتی بیوتیک ها و چربی ها در این قسمت ها ذخیره می شوند که برای بدن بسیار خطرناک است.از عوارض استفاده از پوست روی مرغ در غذاها چه میدانید ؟پوست مرغ چه تاثیرات منفی بر بدن مصرف کنندگان میگذارد مزایا و معایب خوردن پوست مرغ به چه صورت است ؟نظر متخصصین تغذیه در این باره چیست ؟ چربی موجود در پوست مرغ عوارض جانبی زیادی برای بدنمان به همراه دارد، برخی باورهای نادرست در مورد پوست روی مرغ وجود دارد که در این بخش به آن ها اشاره خواهیم کرد. هرچند گرفتن پوست مرغ قبل از خوردن ممکن است مزایایی داشته باشد، اما همیشه ضروری نیست. خوردن پوست روی مرغ، کالری بیشتری به غذایتان می‌دهد، ولی مزایایی هم دارد.

آشنایی با پوست مرغ

این درست است که پوست روی مرغ دارای مقداری چربی است. به گفته‌ی دانشکده سلامت عمومی هاروارد، گرچه بسیاری اوقات چربی موجود در غذاهای حیوانی، چربی اشباع شده است که می‌تواند در صورت زیاده‌روی کلسترول و خطر بیماری‌های قلبی را افزایش دهد، اکثر چربی موجود در پوست مرغ چربی‌های غیر اشباع مفید برای قلب است. بر اساس گزارش دپارتمان کشاورزی پایگاه ملی تغذیه‌ی آمریکا، یک اونس پوست روی مرغ حاوی ۳ گرم چربی اشباع و ۸ گرم چربی غیر اشباع است. بعلاوه، دانشکده سلامت عمومی هاروارد اضافه کرد که پختن مرغ با پوست به حفظ رطوبت و طعم مرغ کمک می‌کند. پس اگر می‌خواهید برای مهمان‌هایتان مرغ درست کنید و از خشکی و بی‌مزگی آن جلوگیری کنید، پوست آن را برندارید.

معایب خوردن پوست مرغ

مهمترین ایراد نگه داشتن پوست روی مرغ این است که کالری و چربی اشباع بیشتری به غذایتان اضافه می‌کند. به گزارش وزارت کشاورزی ایالات متحده (USDA) یک فنجان سینه‌ی مرغ پخته شده بدون پوست دارای ۲۳۱ کالری است، در حالی که یک فنجان سینه‌ی مرغ پخته شده با پوست حاوی ۲۷۶ کالری است. با وجود اینکه بیشتر چربی پوست مرغ از نوع غیر اشباع است، اما در هر اونس آن ۳ گرم چربی اشباع وجود دارد، که همان میزان موجود در یک فنجان سینه مرغ پخته شده است. انجمن سلامت آمریکا توصیه می‌کند که میزان چربی اشباع در رژیم غذایی‌تان را تا ۵ یا ۶ درصد کل کالری دریافتی روزانه کاهش دهید که با حدود ۱۳ گرم چربی اشباع روزانه در رژیم ۲۰۰۰ کالری برابر است.

نکاتی در مورد پوست مرغ

مزایا و معایبی در برداشتن پوست مرغها قبل از خوردن آن وجود دارد. حرف آخر این است که نگه داشتن پوست مرغ کالری دریافتی یا خطر بیماری‌های قلبی را در صورتی که به اندازه متعادل در برنامه‌ی غذایی مصرف شود، به طرز چشمگیر افزایش نمی‌دهد. ادعای نادرستی در مورد پوست روی مرغ وجود دارد که تصور می‌شود سرشار از چربی است، اما از آنجا که در پوست مرغ، چربی غیر اشباع سالم بیش از چربی اشباع وجود دارد، به آن بدی که فکر می‌کنید نیست. پس اگر از خوردن آن لذت می‌برید، نگران نباشید.

مضرات پوست مرغ چیست

از نظر تغذیه ای، پوست دارای چربی بالایی است و اسید چرب اشباع و کلسترول بالایی دارد، به همین جهت میزان کالری بیشتری را نیز ایجاد می کند. از سویی تصور عامه بر این است که ترکیباتی در پوست مرغ انباشته است که منجر به بیماری ها می شود و اختلالات هورمونی در زنان و دختران را پدید می آورد و مساله دیگر، اختلالات سرطانی است که در درازمدت ایجاد می شود؛ ولی نگرانی متخصصان تغذیه بیشتر بر آنتی بیوتیک هایی است که به صورت مکمل به جوجه های در حال رشد تزریق یا خورانده می شود و در پوست آنها ذخیره می شود؛ چراکه این داروها به صورت منظم جهت سالم نگه داشتن آنها، به جوجه ها داده می شود. اکثر مردم فکر می کنند که پوست مرغ حاوی هورمون بالایی است و به همین دلیل نباید مصرف شود . در واقع مردم از وجود هورمون بیشتر از داروهای آنتی بیوتیکی می ترسند و عامل اصلی رویش موهای زائد در بدن خانم ها را پوست مرغ می دانند، اما این موضوع زمانی صحت دارد که به مرغ هورمون تزریق شود. ترکیبات هورمونی به دلیل آن که شبیه هورمون های جنسی هستند در مرد و زن به یک میزان موجب بروز مشکل می شود. در خانم ها باعث پرمویی، رویش موهای زائد، جوش و کیست تخمدان و در آقایان باعث آکنه های شدید پوستی و نارسایی درهورمون های جنسی می شود و برای کودکان هم افزایش وزن را موجب می شوند. اما موضوع مهم تر آن که از نظر علمی ثابت شده است داروهای آنتی بیوتیکی، فلزات سنگین، سموم و آفت کش هایی که به همراه دانه های جو و ذرت وارد جیره غذایی مرغ می شود در بافت های نرم و پرچرب همچون پوست و جگر رسوب و مصرف آن باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن شده و حتی ریسک ابتلا به تومورهای سرطانی را افزایش می دهد.

توصیه برای مصرف پوست مرغ

تعجب کردید! حق را به شما می دهم؛ تاکنون ندیده بودید کسی توصیه به مصرف پوست روی مرغ را به شما داده باشد. در دهه های گذشته مجامع تخصصی قلب و عروق کشورهای پیشرفته تا قبل از اینکه انواع مختلف چربی ها از یکدیگر تفکیک شود و بحث تفاوت کلسترول سرمی و تغذیه ای برای متخصصین آشکار شود، بنا بر یک قاعده کلی هر ماده غذایی که چربی بالایی داشت را برای افراد حساس و یا تقریبا کلیه افراد جامعه منع می کردند. به مرور زمان که انواع مختلف چربی ها از یکدیگر تفکیک شدند و دانشمندان آنها را به اسیدهای چرب اشباع و غیر اشباع و کلسترول خوب و بد تقسیم نمودند، بررسی ها بر روی اینکه کدام یک از این چربی ها باعث مشکلات چاقی و به تبع آن قلبی و عروقی می گردند، متمرکز شد و در این میان عامل اصلی رسوب در رگ های خونی به نام عامیانه «کلسترول بد» یا LDL شناخته شد که باعث بیماری های مختلفی در سنین و افراد و جنسیت های مختلف می گردد. همچنین تحقیقات آتی آنها نشان داد که کلسترول سرمی توسط کبد سنتز می شود و کلسترول موجود در غذا چندان تاثیر زیادی بر روی آن ندارد (تحقیقات در این زمینه همچنان ادامه دارد). حال شما را بازمی گردانیم به بحث پوست مرغ که توسط همکار پزشکمان مطرح گردیده است. بر اساس آنالیزهای رسمی که در خصوص ترکیب شیمایی پوست روی مرغ صورت گرفته در هر 30 گرم (یک اونس) پوست مرغ تنها 9.2 گرم چربی وجود دارد که از این میان تنها 2.6 گرم آن از نوع چربی های اشباع می باشد و تمام ترکیبات آن در این اندازه وزنی میزان رتبه کالری زایی آن 99 می باشد و در دسته بندی B- قرار می گیرد؛ جالب است بدانید که میزان توصیه شده متوسط مصرف چربی در طی روز 60 گرم می باشد که برای رسیدن به این عدد از طریق پوست روی مرغ خالص باید در طی روز 190 گرم پوست مرغ مصرف کنید! اگر بخواهیم منفی تر به این داستان نگاه کنیم، حتی میزان مورد نیاز چربی اشباع شده در روز 20 گرم می باشد که شما برای دریافت آن از طریق پوست روی مرغ بین 280 تا 300 گرم پوست مرغ خالص باید مصرف نمایید. پس می بینید که عملاً رسیدن به چنین اعدادی برای شروع مضر بودن پوست مرغ برای سلامتی برای یک فرد عادی غیر ممکن است. از سوی دیگر پوست روی مرغ فقط چربی مضر ندارد بلکه چربی های مفید که در بر گیرنده ویتامین ها، مینرال ها و پروتئین هایی همچون الاستین نیز هستند، در آن یافت می شود که پوست مرغ منبع مناسبی برای تامین آنها می باشد. در مجموع، گوشت مرغ و جوجه بدون پوست و با پوست تفاوت 50 تایی در کالری دریافتی ایجاد می کنند که چندان قابل توجه نیست.

مزایای پوست مرغ

طبق اطلاعات بدست آمده، گرچه چربی موجود در غذاهای حیوانی، چربی اشباع شده است و در صورت زیاده روی موجب افزایش کلسترول و خطر بیماری های قلبی می شود، اما اکثر چربی موجود در پوست روی مرغ چربی های غیر اشباع است که برای قلب مفید بوده و ضرر زیادی ندارد. طبق اطلاعات بدست آمده یک اونس از پوست آن دارای ۳ گرم چربی اشباع و ۸ گرم چربی غیر اشباع است. یکی دیگر از مزایای پوست مرغ آنست که پختن مرغ با پوست موجب حفظ رطوبت و طعم مرغ می شود. پس اگر می‌خواهید برای مهمان‌ مرغ درست کنید و دوست ندارید مرغ تان خشک و بیمزه شود پوست آن را نکنید.

آلودگی پوست مرغ

سید ضیاءالدین مظهری خوردن گردن و بال مرغ را برای زنان ممنوع اعلام کرد. وی گفت: پوست روی مــــــرغ آلودگی‌های محیطی خیلی زیادی را می‌تواند منتقل کند. چربی‌های اشباع شده‌ای که دارد، می‌تواند میزان کلسترول را بالا ببرد و به کبد آسیب برساند، اگر زندگی سالم می‌خواهید یا می‌خواهید خود را در برابر بسیاری از بیمار‌ی‌ها بیمه کنید بهتر است از خوردن چربی‌ حیوانی در حد امکان پرهیز کنید.

نتیجه گیری در مورد مصرف پوست مرغ

پس به طور کلی این را بدانید، درست است که پوست روی مرغ چرب است، اما در آن چربی غیر اشباع سالم بیش از چربی اشباع آنست و ضرر زیادی برای سلامتی و قلب ندارد. پس اگر با طعم آن مشکلی ندارید میتوانید آن را نکنید. اگر جزو کسانی هستید که طعم آن را دوست ندارید اما دوست دارید مرغ تان خشک نشود میتوانید هنگام پخت آن را نکنید، ولی هنگام ریختن در ظرف پوست آن را جدا کنید. اگر هم که کلا از پوستهای مرغ حالتان به هم می خورد انتخاب با شماست. میتوانید از اول پوستش را جدا کنید.

بیشتر بخوانید : گوشت مرغ ♥ جگر مرغ ♥ تخم مرغ ♥ التهاب پوستپوست انداختن لب

  • مجید کاظمی

دانه انار

پنجشنبه, ۲۴ خرداد ۱۳۹۷، ۰۸:۳۱ ب.ظ

دانه انار

دانه انار خشک شده ,غذا با دانه انار خشک شده,فروش دانه انار خشک شده,دانه انار,دانه انار یبوست,دانه انار خشک,دانه انار در جدول,دانه انار و یبوست,دانه انار در خواب,دانه اناری,دانه انار به انگلیسی,دانه انار شعر,دانه انار یبوست می آورد,دانه های انار و یبوست,دانه های انار یبوست,ایا دانه انار باعث یبوست میشود

دانه انار

توضیحاتی در مورد دانه انار

خوردن انار به غیر از ارزش غذایی بسیار، جنبه های دارویی و اثرات درمانی قابل توجه ای دارد.خوردن انار در از دیدگاه قرآن و ائمه بسیار توصیه شده است. انار برای پیشگیری و درمان بسیاری از بیماریها از جمله تصلب شرائین ، سرطان و همچنین کمک به طول عمر و کند کردن واکنشهای پیر شدن سلولها تأثیرات فراوانی دارد.طبق نظر محققان طب قرآنی ، انار به عنوان یک میوه بهشتی از این جهت در فصل پاییز به بار می نشیند که فصل پاییز فصل خزان درختان و گرفتگی آسمان است و برای جلوگیری از افسردگی و نگرانی دانه های انار بسیار مفید بوده و موجب شادابی می شوند. انار یکی از میوه های خوش آب و رنگ فصل پاییز و زمستان است که در مقایسه با سایر میوه های این فصل، آنتی اکسیدان بیشتری برای افزایش ایمنی، مقاومت و حفاظت از بدن در مقابل بیماری ها، میکروب ها و ویروس ها دارد. از امام رضا(ع) هم نقل شده که:انار بخورید تا دهان تان پاکیزه و خوش بو شود.» مطابق نظر کارشناسان خوردن انار مانع تشکیل پلاک های دندانی و بروز پوسیدگی دندان می شود و برانی دندان درد نیز خوردن انار مفید می باشد. از انار شیرین نیز میتوان در مواردی مانند :سرماخوردگی ، تقویت نیروی جنسی ،تقویت روده ها ، تقویت معده ، تقویت ریه ، حساسیت ، وجود خون در ادرار ، مسمومیت ، استسقاء ، درد گوش ، التهاب معده ، اسکوربیت ، آب ریزش چشم ، خون ریزی رحم ، خارش پوست ، تقویت لثه ، تصفیه خون ، کم خونی ، اسهال خونی استفراغ و کم اشتهایی استفاده نمود. خوردن انار برای کمک به رشد جنین و سلامت فرزند نیز مفید است و خوردن انار در زمان باردار یباعث زیباتر شدن فرزند می شود.علاوه بر جلوگیری از ویار و نیز تقویت مادر، به رشد آینده ی کودک هم کمک می کند.

روغن دانه انار

دانشمندان طی پژوهش‌های مختلف دریافتند که روغن دانه انار دارای خواص آنتی اکسیدانی قوی، ضد التهابی و ضد میکروبی است.

خواص روغن دانه انار

* از سرطانی شدن سلول‌های بدن پیشگیری می کند. * باعث کاهش ایجاد زخم در مبتلایان به سرطان پوست می شود. * از بیماری های قلبی و تصلب شرائین جلوگیری می کند. * فرایند پیر شدن سلول ها را کند می نماید، لذا در حفظ جوانی موثر است. * از پیری زودرس و چین و چروک پوست جلوگیری می کند.

فواید روغن دانه انار

* به تنظیم هورمون‌ها که نقش مهمی در کاهش خطر احتمال ابتلا به سرطان سینه دارند، کمک می‌کند. * مصرف منظم آن می تواند از مشکلات یائسگی مانند پوکی استخوان ، در خانم ها جلوگیری کند. * روغن دانه انار از تشکیل سلول های سرطانی وابسته به استروژن و غیر وابسته به استروژن جلوگیری می کند. * روغن دانه انار به منظور برطرف کردن کدری پوست در محصولات آرایشی به کار برده می شود.

ترکیبات 100 گرم دانه انار

انرژی 38 کالری آب 82 گرم پروتئین 0/4 گرم چربی /3 گرم مواد نشاسته ای 10 گرم کلسیم 4 گرم سدیم 3 میلی گرم پتاسیم 260 میلی گرم آهن 0/5 میلی گرم ویتامین ب 1 0/2 میلی گرم ویتامین ب 2 0/03 میلی گرم ویتامین ب 3 0/02 میلی گرم ویتامین ث 4 میلی گرم

خواص انار و دانه اش

برای مصارف دارویی از گل ، برگ ، پوست درخت ، پوست ریشه و دانه انار استفاده می شود . * انار شیرین ادرار آور است . * انار با دانه ملین مزاج است . * آب انار شیرین برای بیماریهای مجاری ادرار مفید است . * ترشح صفرا را زیاد می کند. * اگر انار را با عسل مخلوط کرده و هر روز چند قطره در بینی بچکانید از رشد پولیپ در بینی جلوگیری می کنید . * برای سالمندان بهترین دارو برای تقویت کلیه است .* آب انار خنک کننده است . * رنگ صورت را شاداب می کند . * صدا را باز کرده و گرفتگی صدا را برطرف می کند . * برای وزن اضافه کردن انار بخورید . * آب انار مقوی قلب و معده است . * خواص قسمت های دیگر درخت انار * جوشانده پوست ریشه درخت انار کرم معده و روده را از بین می برد . * جوشانده پوست درخت انار نیز اثر ضد کرم درد . * برای برطرف کردن گلو درد و زخم گلو از جوشانده پوست انار و یا جوشانده برگهای انار استفاده کنند . * خانم هایی که عادت ماهیانه شان منظم نیست می توانند از جوشانده برگهای انار استفاده کنند. * برگهای له شده انار را اگر روی پوست بگذارید خارش را از بین می برد . * برای برطرف کردن سوختگی پوست ، گلهای انار را له کرده و با روغن کنجد مخلوط کنید و این پماد را روی قسمت سوختگی بمالید . * جوشانده پوست درخت و پوست ریشه درخت انار کرم کش است . * دم کرده گل انار اسهال مزمن را برطرف می کند . * دم کرده گلهای انار را بصورت غرغره برای از بین بردن زخمهای دهان بکار ببرید . * برای برطرف کردن دندان درد ، دم کرده ریشه درخت انار را در دهان مزه مزه کنید . * برای برطرف کردن بواسیر باید معقد را با جوشانده پوست انار شستشو داد .

خواص آب انار

آب انار خواص آنتی اکسیدانی قوی داشته و در پیشگیری از بیماری های قلبی، سکته و حمله قلبی نقش مۆثری دارد. یک لیوان آب انار حدود 40 درصد ویتامین C مورد نیاز روزانه شما را تأمین می کند و منبع خوبی از ویتامین های A، E و اسیدفولیک است. مقدار آنتی اکسیدان موجود در آب انار حتی 3 برابر چای سبز است. در واقع آب انار یکی از غنی ترین منابع پلی فنول هاست که گروهی از آنتی اکسیدان های قوی هستند. نقش آنتی اکسیدان ها، کند کردن یا جلوگیری از صدمه سلولی است که توسط علل مختلف استرس زا حادث می شوند، مانند مصرف سیگار و دخانیات، آلودگی هوا، استرس های روحی

عوارض مصرف انار

کسانیکه سرد مزاج هستند نباید در خوردن انار افراط کنند . زیرا معده را سست کرده و ایجاد نفخ می کند . اینگونه افراد باید انار را با زنجبیل بخورند . جوشانده پوست درخت و پوست ریشه آن که برای رفع کرم بکار می رود ممکن است ایجاد سرگیجه و استفراغ کند . بهر حال در خوردن جوشانده آن باید احتیاط کرد و این کار باید تحت نظر متخصص انجام گیرد .

دانه انار

Arils نام فانتزی دانه انار است. این دانه حاوی ویتامین ها و مواد معدنی اساسی است که نه تنها برای شما بد نیست بلکه می تواند برخی از مشکلات شما را حل کند. خوردن دانه انار و ریختن آن در آب انار نه تنها عطر و طعم را به نوشیدنی شما می دهد بلکه، خواص زیر را نیز دارد.

خواص و فواید دانه انار

دانه انار به دلیل داشتن خواص زیر برای بدن مفید است: فیبر یک وعده نصف فنجانی دانه انار شامل ۳٫۵ گرم فیبر است که ۱۴ درصد از ۲۵ گرم فیبری که زنان باید در رژیم غذایی روزانه خود مصرف کنند و ۹ درصد از ۳۸ گرم فیبری که مردان باید روزانه بخورند را فراهم می کند. مصرف رژیم غذایی حاوی فیبر به طور منظم، یک راه موثر برای کاهش خطر ابتلا به یبوست است. فیبر هضم را کارآمد می کند و کمک می کند تا روده درست کار کند. یک رژیم غذایی غنی از فیبر همچنین ممکن است شانس ابتلا به بیماری های قلبی و دیابت را کاهش دهد. مواد معدنی نصف فنجان دانه انار، ۲۰۵ میلیگرم پتاسیم دارد. این میزان پتاسیم ۴ درصد از ۴۷۰۰ میلی گرم پتاسیمی است که باید برای سالم نگه داشتن قلب و ماهیچه ها روزانه مصرف کنیم. علاوه بر این مقدار کمی آهن نیز با خوردن دانه انار به بدن شما می رسد. آهن برای سلامت سیستم ایمنی بدن مفید است و تضمین می کند که بدن به مقدار زیادی از اکسیژن در گردش خون دسترسی دارد. دانه انار همچنین مقادیر کمی از کلسیم، منیزیم و روی دارد. ویتامین ها یک وعده ۱/۲ فنجانی دانه انار ۱۴٫۳ میکروگرم ویتامین K را تامین می کند. ویتامین K، یک ماده مغذی است که برای لخته شدن خون ضروری و برای حمایت از سلامت اسکلت بدن مفید است. این مقدار ویتامین کا، ۱۶ درصد از ۹۰ میکروگرم ویتامین K ای که زنان به صورت روزانه نیاز دارند و ۱۲ درصد از ۱۲۰ میکروگرمی که مردان هر روز نیاز دارند را فراهم می کند. با خوردن همان میزان دانه انار، ۰٫۵۲ میلی گرم ویتامین E، که حدود ۳ درصد از ۱۵ میلی گرم نیاز روزانه بزرگسالان است را به بدن می رسانید. ویتامین E می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی و سرطان را با کمک به محافظت از بدن از آسیب های ناشی از آلاینده های زیست محیطی کاهش دهد.

استفاده از دانه انار

شما می توانید از این دانه ها به طرق مختلف استفاده کنید. اما نکته مهم در مورد خوردن دانه انار این است که هرگز آن ها را با غشای سفیدی که داخل انار است مصرف نکنید. زیرا باعث می شود دهانتان تلخ شود. تصور غلطی که در مورد انار وجود دارد این است که انار یک میوه است. اما در واقع این یک دانه است که هم به جای میوه و هم به جای غذا می توان از آن استفاده کرد. به عنوان مثال از انار می توانید در سالاد و در کنار روغن زیتون و کلم استفاده کنید. حتی آب انار نیز برای طعم دار کردن غذاها کاربرد دارد. پس سعی کنید بیشتر با این میوه و کاربردهای آن آشنا شوید.

خواص دارویی دانه انار

انار و دانه‌های یاقوتی آن هزاران سال است، که بعنوان دارو مصرف می‌شود.از خواص و فواید انار می‌توان به اثرات درمانی و بهبود دهنده آن در بیماریهای قلبی، فشارخون بالا و بعضی از انواع سرطان همچون سرطان پروستات اشاره کرد. مصرف روزانه یک لیوان آب انار برای مدت دوهفته میزان تستوترون موجود در بزاق را ۲۴ درصد افزایش داده و تاثیراتی هم برروی فشارخون، حال و حوصله، اضطراب و احساسات افراد دارد. انار سرشار از آنتی اکسیدان بوده (حدودا به اندازه چای سبز) و دارای مقادیر زیادی ویتامین C و پتاسیم می‌باشد و هرچند تحقیقات علمی کامل تر و بیشتری لازم است، اما طبق بعضی از تحقیقات ممکن است فواید درمانی زیر را بدنبال داشته باشد: • کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی • کاهش خطر سرطان، بخصوص سرطان پروستات و پسطان • کمک بدرمان اسهال • کاهش کلسترول خون • کمک به حفظ وزن مناسب و کاهش وزن • مفید برای زنان در دوران قاعدگی • کمک به درمان هموروئید • جلوگیری از آسیب دیدن سلول‌ها • کمک به سلامت لثه‌ها • کمک بدرمان عفونت‌ها • مصرف روزانه آب انار به کاهش فشارخون می‌تواند کمک کند. • مصرف روزانه ۲۲۷ میلی لیتر آب انار بطرز چشم‌گیری پیشرفت سرطان پروستات را کاهش می‌دهد. • مصرف انار و یا آب انار می‌تواند، جریان خون به قلب را در افراد مبتلا به بیماری عروق کرونر قلب ایسکمیک که در آن خون بخوبی به ماهیچه‌های قلبی نمی‌رسد، بهبود بخشد. • آنتی اکسیدان های درون انار یا آب آن ممکن است بتواند از ایجاد لخته در خون جلوگیری کند. • انار، از کلسترول بد( LDL) در برابر اکسیده شدن محافظت می کند. • آب انار همانند آسپیرین عمل می کند. • آب انار از به هم پیوستن پلاکت های خونی جلوگیری می کند، پس مانع از لخته شدن خون می گردد. • آب انار باعث کاهش چربی خون می شود. • تحقیقات نشان داده است که اگر روزی سه چهارم لیوان آب انار بنوشید و این کار را مدت ۳ ماه انجام دهید، مقدار اکسیژن بیشتری به قلب می رود و باعث سلامتی قلب می شود. • آب انار، جلوی تخریبات DNA و بیماری های حاصل از تخریب آن را می گیرد. • آب انار به کاهش خطر سرطان پستان کمک می کند. • انار از سرطان پروستات جلوگیری می کند و یا رشد آن را آهسته می کند. • از سرطان پوست نیز جلوگیری می کند. • انار، از بی نظمی و اختلال در کار کلیه ها می کاهد و به طور کلی ادرارآور است. • افرادی که در هفته ۲ لیوان یا بیشتر آب انار می نوشند، احتمال پیشرفت و بروز آلزایمر در آن ها نسبت به افرادی که در هفته نصف لیوان آب انار مصرف می کنند، ۷۶ درصد کمتر است. • انار از تعداد کرم های روده می کاهد. • با نوشیدن آب انار، بیماری های عفونی را از بدن دور کنید. • انار و آب انار برای بهبود بینایی و جلوگیری از ضعیف شدن چشم خوب است. • انار از خرابی دندان و لثه جلوگیری می کند. • آب انار برای صدای گرفته و خشن مفید است.

روغن دانه انار و پوست

* این روغن مرطوب کننده پوست است و ویژگی ضد التهابی و ضدمیکروبی آن علاوه بر محافظت، به پوست انعطاف پذیری می بخشد. * روغن دانه انار که خاصیت ضدالتهابی قوی اش مرهون اسید چرب موجود در آن است، ناراحتی های پوستی مانند خشکی پوست ، اگزما و سوختگی در اثر نور خورشید را تسکین می دهد. * در بازسازی و تقویت پوست نقش دارد. * این روغن در کاهش ورم و دردهای عضلانی موثر است. * از افزایش وزن نیز جلوگیری می کند. رعایت یک برنامه غذایی صحیح و مصرف هم زمان مکمل روغن دانه انار باعث کاهش وزن می شود. برای بالا بردن سوخت و ساز بدن می توانید از این روغن روی سالاد و غذا استفاده کنید.

بیشتر بخوانید : به دانه ♥ سیاه دانه ♥ شاهدانه ♥ روغن هسته انگور

  • مجید کاظمی

قوز قرنیه

چهارشنبه, ۲۳ خرداد ۱۳۹۷، ۰۱:۱۴ ق.ظ

قوز قرنیه

قوز قرنیه ,قوز قرنیه و عمل لیزیک,قوز قرنیه معافیت پزشکی,قوز قرنیه معافیت سربازی,قوز قرنیه و روزه گرفتن,قوز قرنیه و زایمان طبیعی,قوز قرنیه و معافیت سربازی,قوز قرنیه و درمان آن,قوز قرنیه درمان,قوز قرنیه و روزه,قوز قرنیه عمل لیزیک,قوز قرنیه در عمل لیزیک,قوز قرنیه چشم معافیت پزشکی

قوز قرنیه

توضیحاتی در مورد قوز قرنیه

قوز قرنیه یا Keratoconus ‏ یک بیماری پیش رونده قرنیه است که در جریان آن قسمت مرکزی یا فرامرکزی قرنیه دچار نازک شدگی تدریجی پیش رونده و برآمدگی می گردد.. به طوری که قرنیه به شکل قوز (‏Cone‏) در می آید. قوزقرنیه بیماری شایعی است بطوریکه یک نفر از هر دو هزار نفر مبتلا به این بیماری میباشند. کراتوکونوس همیشه دو طرفه است ولی اغلب در یک چشم، بیماری شدیدتر و دید آن کمتر است.‏ نازک شدگی قرنیه در دوران بلوغ و دهه دوم وسوم زندگی پیشرفت بیشتری می کند اگرچه پس از این دوران نیز میتواند پیشرفت کند و آستیگماتیسم نامنظم ناشی از آن تشدید و دید بیمار کمتر شود. در معاینات چشم پزشکی اغلب قوز قرنیه قابل تشخیص میباشد ولی برای تشخیص موارد بسیار خفیف قوز قرنیه انجام توپوگرافی قرنیه ضروریست.

قوز قرنیه چیست

کراتوکونوس یا قوز قرنیه (به انگلیسی: Keratoconus) یک بیماری قرنیه چشم است. این بیماری معمولاً در سنین نوجوانی یا اوایل دهه سوم زندگی بروز می‌کند. در این بیماری قرنیه نازک شده و شکل آن تغییر می‌کند. قرنیه به‌طور طبیعی شکلی گرد یا کروی دارد ولی در کراتوکونوس (قوز قرنیه) قرنیه برآمده و مخروطی شکل می‌شود. این تغییر بر روی انکسار نور هنگام ورود به چشم تأثیر گذاشته و سبب کاهش وضوح بینایی می‌شود. کراتوکونوس ممکن است در یک یا هر دو چشم رخ دهد ولی در۹۰٪ موارد در هر دو چشم دیده می‌شود.

تشخیص قوز قرنیه

تشخیص کراتوکونوس (قوز قرنیه) ممکن است به دلیل بروز و پیشرفت آهسته آن مشکل باشد. این بیماری ممکن است با نزدیک بینی و آستیگماتیسم همراه باشد در نتیجه ممکن است موجب عدم وضوح و تاری دید شود. بیمار همچنین ممکن است دچار هاله بینی و حساسیت به نور باشد. بیماران معمولاً در هر بار مراجعه به چشم پزشک نسخه شان تغییر می‌کندو بعد از مدتی ثابت باقی می‌ماند.

عوارض قوز قرنیه

قوز قرنیه یک پدیده غیر التهابی است که معمولا قرنیه هر دو چشم را گرفتار می کند.در این بیماری قرنیه نازک شده و حالت مخروطی پیدا می کند. نازک شدن و تغییر حالت قرنیه از کروی به مخروطی منجر به ایجاد نزدیک بینی – آستیگماتیسم نامنظم و در نتیجه کاهش دید می شود قوز قرنیه بیماری پیشرونده ای است که معمولا در دوران بلوغ ظهور پیدا می کند و تا دهه سوم و چهارم پیشرفت کرده بعدا متوقف می شود. این بیماری ابتدا در یک چشم شروع می شود ولی معمولا بعد از مدتی چشم دیگر هم گرفتار می شود هر چند شدت آن در یک چشم با چشم دیگر متفاوت است. قوز قرنیه بیماری نسبتا شایعی است که در تمام نژادها و در هر دو جنس دیده می شود. سابقه خانوادگی در 6 تا 10 درصد مبتلایان وجود دارد.

دلایل و علل قوز قرنیه

علت کراتوکونوس (قوز قرنیه) هنوز شناخته نشده است. هرچند این بیماری ارثی نیست ولی ژنتیک، محیط و یا برخی بیماریها احتمالاً در بروز موثرند. مالیدن محکم چشم گرچه علت قوز قرنیه نمی‌باشد ولی در روند ایجاد آن بی تأثیر نیست، لذا به بیماران مبتلا به قوز قرنیه توصیه می‌شود که از مالیدن چشم بپرهیزند.

درمان قوز قرنیه

در انواع خفیف بیماری، عینک یا لنز نرم (Soft Contact Lenses) ممکن است کمک‌کننده باشد ولی با پیشرفت بیماری و نازکتر شدن و تغییر شکل بیشتر قرنیه این درمان‌ها دیگر چندان کارساز نخواهد بود. درمان بعدی بیماری استفاده از لنزهای سخت دارای قابلیت نفوذ گاز است. این لنزها قابلیت بیشتری برای اصلاح آستیگاتیسم نامنظم ناشی از کراتوکونوس (قوز قرنیه) دارند. قرار‌گیری مناسب لنز بر روی قرنیه مبتلا به کراتوکونوس (قوز قرنیه) کاری ظریف است. در حال حاضر در بیمارانی که قادر به تحمل لنزهای سخت نیستند از روش‌های جدیدتری مانند قرار دادن رینگ‌های داخل قرنیه مثل Intacs و Ferrara و رینگ کامل Myoring استفاده می‌شود. مطالعه بر روی این روش نشان دهنده بهبود نسبی بیماران است، هر چند نشان داده نشده است که این روش مانع پیشرفت بیماری شود. البته در مورد مایورینگ مطالعه‌ای که توسط پروفسور دکسر از اتریش انجام شده مبین تقویت ۳۰٪ قرنیه شده و در نتیجه باعث توقف پیشرفت قوز قرنیه خواهد شد.

درمان قوز قرنیه در مراحل اولیه

در مراحل اولیه بیماری، تجویز عینک توسط پزشک تا حد زیادی باعث اصلاح دید می‌شود البته باید توجه داشت بیماری ماهیت پیشرونده دارد در نتیجه نمره عینک تجویز شده تغییر خواهد کرد. با پیشرفت بیماری و افزایش نزدیک بینی و آستیگماتیسم نامنظم مرحله‌ای فرا می‌رسد که دیگر با عینک نمی‌توان دید را اصلاح کرد و برای اصلاح دید باید از لنزهای تماسی سخت (Hard Contact Lens) استفاده کرد. وقتی لنز سخت روی قرنیه قرار می‌دهیم لایه اشکی که بین لنز و قرنیه ایجاد می‌شود نامنظمی را اصلاح می‌کند. بیمارانی که قادر به تحمل لنزهای سخت نمی‌باشند می‌توانند از لنزهای هیبریدی (ترکیبی از سخت و نرم) استفاده کنند.

جراحی قوز قرنیه

از دیگر درمانهای جراحی قوز قرنیه استفاده از حلقه‌های داخل قرنیه می‌باشد؛ این نوع از درمان در بعضی از قوزهای خفیف تا متوسط که کنتاکت لنز را نمی‌توانند تحمل کنند، کاربرد دارد. این حلقه‌ها با کاهش میزان آستیگماتیسم نامنظم به بهبود بینایی کمک می‌کنند. میزان موفقیت درمان با حلقه‌های داخل قرنیه بسیار متغیر و از فردی به فرد دیگر متفاوت خواهد بود و نتایج عمل در بیماران کراتوکونوس (قوز قرنیه) متفاوت است. در این بیماران قرار دادن رینگ به‌طور متوسط باعث بهبود دو خط دید در نیمی از بیماران می‌گردد. در واقع در بیماران قوز قرنیه این عمل باعث می‌شود بیماری که قبل از عمل با عینک دید خوبی نداشته‌است پس از قرار دادن رینگ به دلیل کاهش نامنظمی‌های قرنیه با عینک جدید دید بهتری نسبت به قبل از عمل داشته باشد. البته این روش در تمام بیماران قابل انجام نیست.

درمان جدید قوز قرنیه

یکی از درمان‌های جدید قوزقرنیه ایجاد پیوند متقاطع بین رشته‌های کلاژن قرنیه (Corneal collagen cross-linking یا CXL) با استفاده از اشعه فرابنفش UV-A و داروی ریبوفلاوین است. در این روش پس از برداشتن لایه سلول‌های سطحی (اپیتلیوم) قرنیه، به مدت سی دقیقه (هر ۳ دقیقه یک بار) قطره ریبوفلاوین۱/. درصد در چشم ریخته می‌شود و سپس طی مدت سی دقیقه بعدی در حالیکه هر ۵ دقیقه یک بار قطره مذکور در چشم چکانده می‌شود، اشعه ماوراء بنفش به قرنیه تابانده می‌شود. این کار باعث افزایش پیوندهای متقاطع بین رشته‌های کلاژن قرنیه و در نتیجه افزایش استحکام قرنیه می‌شود. دیده شده‌است که پیشرفت بیماری تقریباً در ۱۰۰٪ موارد متوقف شده و در نیمی از موارد قرنیه اندکی مسطح تر شده و بیماری کمی (حدود ۲٫۸۷ دیوپتر) بهبود یافته‌است و بینایی ۱٫۴ خط بهتر شده‌است. این روش باعث می‌شود نیازی به پیوند قرنیه نیاز نباشد. در این روش بینایی فرد با و بدون عینک بهبود یافته و میزان آستیگماتیسم، کاهش قابل ملاحظه‌ای خواهد داشت. بهترین داوطلبان این روش عبارتند از: بیمارانی که به تازگی برای آن‌ها تشخیص کراتوکونوس داده شده، افراد جوان و میانسالی که بیماری آن‌ها پیشرونده است، کسانیکه دچار هیدروپس یا اسکار سفید بروی قرنیه نشده‌اند و همچنین کسانیکه لنز تماسی روی چشمشان خوب فیت نمی‌شود.

قوز قرنیه و عمل لیزیک

درگذشته در بیماران مبتلا به قوزقرنیه از اعمال جراحی لیزری مانند لیزیک – لازک یا PRK استفاده نمی‌شد زیرا باعث تشدید بیماری می‌گردید اما با ظهور روش (Collagen Cross-Linking یا CXL) می‌توان به صورت هم‌زمان یا در قدم بعدی عیب انکساری چشم (شماره چشم) را با لیزر (معمولاPRK) درمان کرد.

علت قوز قرنیه

با وجود تحقیقات فراوان علت دقیق این بیماری هنوز مشخص نشده است اما احتمال میرود که دلایل زیر در ایجاد این بیماری موثر باشند. ۱٫ ژنتیک و توارث ۲٫ مالش مکرر چشم ۳٫ اختلالات بافت همبند ۴٫ آلرژی های چشمی ۵٫ سندرم داون و سایر بیماریهای سیستمیک

درمان قوز قرنیه با پیوند

برخی افراد مبتلا به قوزقرنیه نمی توانند لنز سخت را تحمل کنند یا بیماری آنها به مرحله ای رسیده است که استفاده از لنز تماسی یا سایر روشهای درمانی ذکرشده به صورت طولانی مدت بینایی آنها را بهبود نمی بخشد. در این موارد پیوند قرنیه توصیه می شود. در حال حاضر 2 تکنیک برای انجام پیوند قرنیه وجود دارد. 1-PK : به صورت تمام ضخامت پیوند می شود یعنی کل لایه قرنیه ( همه 5 لایه) با قرنیه شخص دهنده تعویض می شود. در این روش در طولانی مدت بیمار باید تحت نظر بوده ومراقب بوجودآمدن علائم پس زدگی پیوند باشد تا به محض به وجود آمدن علائم پس زدگی پیوند داروهای لازم برای بیمار تجویز شود از پس زدگی پیوند جلوگیری شود. 2- DALK: روش پیوند لایه ای قرنیه که در این روش بیش از 95% ضخامت قرنیه در قسمت جلو برداشته شده و قسمتی از لایه های عمقی قرنیه خود شخص برای خود شخص باقی می ماند سپس قرنیه سالمی که فقط داخلی ترین لایه آن برداشته شده است جایگزین قرنیه بیمار می گردد. این روش پیوند عمیق لایه ای قرنیه نام دارد در این پیوند لایه ای احتمال پس زدن اندوتلیوم قرنیه وجود ندارد. این روش به دو روش: – روش اول manual است که با استفاده از چاقوهای مخصوص برش صورت می گیرد که برای اولین بار در سال 1381 آقای دکتر رامین صلوتی این روش را با موفقیت کامل انجام دادند و بیشترین میزان پیوند dalk به روش melles را در کل ایران انجام داده اند. – روش بعدی برشهای لیزری برای انجام پیوند است که بسیار دقیق با استفاده femtosecond پیوند لایه ای لیزری انجام می گیرد که هم اکنون پیوندهای لایه ای با روش لیزری توسط آقای دکتر صلوتی با نتایج بسیار خوب انجام می گیرد.

علائم و نشانه های قوز قرنیه در مراحل مختلف

مرحله ی اولیه: در مراحل بسیار اولیه بیماری ، اختلال دید ایجاد شده توسط عینک یا لنزهای تماسی قابل اصلاح است . فرم پیشرونده با افزایش در میزان نزدیک بینی همراه با آستیگماتیسم بخصوص همراه با کراتومتری steep در توپوگرافی مشخص می گردد . هنگامیکه بیماری پیشرفت مینماید تعیین میزان عیب انکساری و همچنین ایجاد دید شفاف و کامل با عینک یا لنز تماسی نرم مشکل می گردد . مرحله ی متوسط: هنگامیکه بیماری به مرحله متوسط پیشرفت می نماید دید کاهش یافته و دیگر با عینک یا لنز تماسی نرم قابل اصلاح نمی باشد . در بعضی موارد لنز توریک نرم ممکن است کمک کننده باشد ولی معمولا باید از لنز هارد جهت ایجاد دید شفاف استفاده نمود . در بعضی بیماران نیاز به لنز piggy back که از یک لنز هارد که روی لنز نرم قرار دارد تشکیل شده برای بدست آوردن دید کافی و راحت است . مرحله پیشرفته: در مراحل پیشرفته بیماری ، تحمل لنز سخت نیز مشکل می گردد و عدم تحمل لنز به علت پیشرفت قوز قرنیه است و یکی از علل شایع پیوند فرنیه در این بیماران است .

قوز قرنیه

در قوز قرنیه بینایی بیمار به لحاظ کیفی و کمی دچار اختلال می شود. یعنی مشاهده سایه و هاله در حاشیه اشیاء، اعوجاج (نامنظمی) در دید، دوبینی با یک چشم و پخش نور از اختلالات کیفی دید و کاهش دید را می توان اختلال کمی دید در قوز قرنیه قلمداد کرد.‏قوز قرنیه بامکانیسمهای متعددی موجب اختلال در دید بیمار می شود. از جمله:‏ ‏1- آستیگماتیسم قرنیه ای نامنظم ‏2- نزدیک بینی یا میوپی: در محلی از قرنیه که نازک شده و برآمدگی یا ‏‎(Cone)‎‏ ایجاد می شود، قطر قدامی خلفی چشم افزایش یافته و بیمار متناسب با میزان این برآمدگی و افزایش ‏ طول قدامی خلفی چشم دچار نزدیک بینی می شود ‏3- اسکارهای کوچک ‏Fleck Like‏ ناشی از پارگیهای کوچک در لایه زیرسطحی بومن قرنیه ‏ ‏4- پارگی لایه درونی قرنیه یا پارگی مامیران دسمه در قرنیه نازک شده و تورم حاد قرنیه ناشی از آن. در صورتی که کدورت باقیمانده از تورم حاد قرنیه وسیع باشد و جلوی محور دید بیمار را بگیرد موجب کاهش دید بیمار خواهد شد ولی اسکارهای فرامرکزی باقیمانده از تورم حاد قرنیه که جلوی محور دید بیمار را نگیرد اغلب موارد به دلیل اثر مسطح کننده‏Flattening) ‎‏) که روی قرنیه می گذارند موجب بهبود نسبی دید بیمار نسبت به قبل از بروز تورم حاد قرنیه می شوند ‏5- منطبق شدن حاشیه ناحیه متعلق به قوز قرنیه ‏Transition zone of cone‏ با محور دید بیمار‏ که همه این عوامل در سیر پیشرفت بیماری موجب کاهش دید مبتلایان به قوز قرنیه می شوند.‏

بیشتر بخوانید : التهاب عنبیه ♥ سرطان چشم ♥ تنبلی چشم ♥ سوزش چشمخستگی چشم

  • مجید کاظمی

سرطان چشم

شنبه, ۱۹ خرداد ۱۳۹۷، ۰۲:۱۳ ب.ظ

سرطان چشم

سرطان چشم ،سرطان چشم چیست،سرطان چشم در سگها،سرطان چشم در کودکان،سرطان چشم در بزرگسالان،سرطان چشم در اطفال،سرطان چشم چیست،سرطان چشمی،سرطان چشم چگونه است،علائم سرطان چشم،علائم سرطان چشم چیست،علت سرطان چشم چیست،نشانه های سرطان چشم چیست،سرطان چشم در کودکان درمان

سرطان چشم

در این مطلب از سایت جسارت می خواهیم در مورد سرطان چشم و درمان و علائم آن صحبت کنیم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.سرطان چشم یا نئوپلاسم چشم (به انگلیسی: Eye neoplasm) در چشم‌شناسی تومورهای مربوط به چشم و قسمت‌های مرتبط با آن را شامل می‌شود. سرطان چشم می‌تواند بر تمام قسمت‌های چشم تأثیر بگذارد و همچنین ممکن است از چشم شروع شده یا از متاستاز (گسترش سرطان از اندام‌های دیگر به چشم) به وجود آید. رایج‌ترین متاستاز سرطان‌هایی که به چشم منتشر می‌شود سرطان پستان و سرطان ریه است. از دیگر سرطان‌های عامل می‌توان به سرطان پروستات، سرطان کلیه، سرطان غده تیروئید، سرطان پوست، سرطان روده بزرگ، سرطان خون یا لوسمی اشاره کرد که کمتر رایج هستند.

سرطان چشم چیست

سرطان چشم از جمله بیماری هایی است که اگر به موقع تشخیص داده شود، می توان آن را به طور کامل درمان کرد اما در صورت عدم توجه به علائم و نشانه ها و تشخیص دیرهنگام، درمان تاثیر چندانی نخواهد داشت و حتی در مواردی منجر به تخلیه چشم خواهد شد. بر این اساس لزوم آگاهی از علائم و نشانه های این بیماری و اهتمام ویژه هر یک از افراد جامعه به معاینات دوره ای چشم پزشکی به ویژه در صورت مشاهده این علائم، مانند سایر بیماری ها امری ضروری به نظر می رسد. به تازگی گفته می شود که آمار ابتلا به سرطان های چشمی در کشور ما بالا رفته است، اما از آنجایی که آمار دقیقی در خصوص میزان شیوع بیماری ها در ایران وجود ندارد، به گفته متخصصان این رشته نمی توان به طور دقیق گفت میزان افزایشی که اکنون در زمینه تومورهای سرطانی داریم، به علت قدرت تشخیص بهتر و غربالگری بیشتر است یا اینکه شیوع آن بالاتر رفته است.

علائم سرطان چشم

سرطان چشم همیشه دارای علائم آشکار نیست و در برخی مواقع تنها آزمایشات دقیق پزشکی می‌تواند ابتلای فرد به بیماری را شناسایی کند. از جمله علائم این بیماری می‌توان دیدن هاله یا سایه، واکنش پذیری شدید به نور یا دیدن خط و نقطه در افق بینایی(به اصطلاح مگس پران)، ضعف بینایی، از دست دادن دید محیطی، چشمک زدن چشم، ایجاد توده در اطراف کره چشم را نام برد. کارشناسان توصیه اکید می‌کنند افراد به محض مشاهده هرگونه علائم تغییر در چشم خود سریعاً به پزشک متخصص مراجعه کنند.

انواع سرطان چشم

این بیماری انواع مختلف دارد از جمله ملانومای چشمی، سرطان سلول‌های فلسی، لنفوم، رتینوبلاستوما و حتی در برخی موارد سرطان بافت‌های اطراف کره چشم را درگیرمی کند و از چشم به بخش‌های دیگربدن، مانند ریه یا سینه گسترش پیدا می‌کند.

علائم اولیه سرطان چشم

پف و تورم روی پلک

درد در کاسه چشم

رانده شدن چشم به یک سمت

قرمزی شدید کره چشم

علت سرطان چشم

علت ابتلای افراد به این تومور‌ها ممکن است ارثی باشد مانند تومور عصب بینایی و گاهی هم به دلیل عوامل مساعدکننده، زمینه ابتلا فراهم شده باشد مانند رادیوتراپی که پیش‌زمینه ایجاد تومور بدخیم چشم در کودکان است. گاهی نیز شرایط محیطی عامل ابتلای افراد به سرطان چشم می‌شود اما باور مردم به این‌که نور آفتاب تومور چشمی ایجاد می‌کند یا استفاده نامناسب و طولانی مدت از تلویزیون و رایانه فرد را در معرض تومور چشم قرار می‌دهد، اثبات نشده است. اما ایجاد تومور پلک از طریق تابش اشعه خورشید امکان‌پذیر است. توصیه می شود از ضد آفتاب ها و نیز عینک های آفتابی استاندارد استفاده نمایید. درصد ابتلای زنان به این بیماری تا حدودی بیشتر از مردان بوده و از این رو توصیه میشود در صورت مشاهده علائم حتما برای تشخیص نوع واندازه ی بیماری به پزشک مراجعه کنید.

تشخیص سرطان چشم

افتالموسکوپی: لنز های کوچک دستی برای مشاهده داخل چشم سونوگرافی: استفاده از امواج صوتی برای تشخیص عارضه از سطح پوست فوتوگرافی رنگی: استفاده از یک دوربین مخصوص برای مشاهده و عکس گرفتن ازچشم نمونه‌برداری: برداشتن نمونه از چشم و بررسی آن با میکروسکوپ می‌توان با آنژیوگرافی فلورسنت، سی‌تی‌اسکن، پِت‌اسکن و ام‌آرآی نیز بیماری های چشمی را تشخیص داد. درمان این سرطان شامل انجام رادیوتراپی داخلی و خارجی، پروتون‌تراپی، جراحی و لیزر درمانی است.

شاخص ترین علامت سرطان چشم

دکتر محمد کی پور اپتومتریست با اشاره به این که سرطان چشم نادرترین بیماری چشمی بی شمار می‌آید افزود: عموما این بیماری علامت مخصوصی برای بیمار آشکار نمی‌سازد و غالبا در حین معاینات چشمی توسط اپتومتریستم یا جراحان چشم قابل تشخیص است. وی افزود: از دست رفتن بینایی بدون درد به عنوان شاخص‌ترین علامت ابتلا به سرطان چشم به شمار می‌رود. شایع ترین تومورهای چشمی در داخل کره‌ی چشم ظاهر می‌شوند که شامل ملانوم و لنفوم است این تومورهای چشمی از ملانوپیست‌ها که مسئول تولید رنگدانه‌ها می‌باشد سر چشمه می‌گیرند و سلول‌های رنگدانه دار در مشیمیه، عنبیه و یا جسم مژگانی چشم را درگیر می‌سازد. وی اظهار داشت: ممکن است سرطان چشم نواحی پلک که متشکل از پوست، عضله و اعصاب است را فرا بگیرد که به مراتب نادرتر است.

برخی از علائم سرطان چشم

عموما سرطان‌های ثانویه‌ی چشمی از سرطان اولیه شایع تر است، اختلال یا زوال بخش‌هایی از میدان دید محیطی و با مشاهده‌ی جرقه‌های نور یا لکه‌ها و خطوط شناور در مبتلایان به سرطان چشم شایع است. کی پور در ادامه افزود: وجود لکه‌های تیره و رو به رشد در عنبیه از برخی از علائم سرطان چشم قلمداد می‌گردد عموما افرادی که دارای رنگ چشم روشن هستند بیشتر از افراد دارای چشم‌های تیره یا قهوه ای در معرض سرطان چشم هستند.

شیوع سرطان چشم

وی بیان کرد: سرطان چشم، عارضه‌ای بسیار نادر است و نرخ ابتلا به آن 21 مورد در هر 1 میلیون نفر گزارش شده است که ملانوم چشمی اندکی در مردان شایع‌تر است و غالبا در دهه‌های ششم زندگی یعنی بعد از 50 سالگی بروز می‌شود. دکتر کی پور ادامه داد و گفت: افرادی که تعداد زیادی خال‌های غیر طبیعی در سطح بدن دارند بیشتر در معرض ابتلا به ملانوم پوستی و ملانوم چشمی هستند. وی خاطر نشان کرد: قرار گرفتن در معرض نور شدید خورشید و پرتوهای فرا بنفش امکان ابتلا به سرطان پوست و چشم را افزایش می‌دهد که اهمیت استفاده از محافظ‌های پوستی و عینک‌های آفتابی استاندارد توصیه می‌شود.

ملانومای چشمی چیست؟

شایع‌ترین تومور چشمی میان بزرگسالان ملانوماست. ملانوما نوعی اختلال است که در سلول‌های پوستی تولیدکننده ملانوم (رنگدانه‌های مسئول رنگ پوست) ایجاد می‌شود. چشم نیز سلول‌های تولیدکننده ملانین دارد و می‌تواند به ملانوما مبتلا شود، به طوری که بعد از پوست، چشم شایع‌ترین محل بروز ملانوماست. معمولا ملانومای چشمی در ناحیه‌ای از چشم ایجاد می‌شود که در ظاهر قابل مشاهده نیست. در ضمن این نوع سرطان معمولا علائم و نشانه‌های زودهنگام ندارد و این قضیه تشخیص آن را مشکل می‌کند. ملانومای چشمی ممکن است در هر ناحیه از چشم ایجاد شود. ملانومایی که در قسمتی از چشم شامل مشیمیه، مژه و عنبیه به وجود می‌آید، از بقیه انواع شایع‌تر است. مشیمیه لایه‌ای از پوشش دور چشم است که رنگ تیره آن مانع انعکاس نور به داخل چشم می‌شود. اجسام مژکانی در مشیمیه رشد می‌کنند و با تغییر شکل لنز، فوکوس چشم را تنظیم می‌کنند. عنبیه دیسک شفاف و رنگی جلوی چشم است که میزان نور ورودی به چشم را کنترل می‌کند. در همه این ساختارها رنگدانه‌های ملانین وجود دارد، پس می‌توانند به ملانوما مبتلا شوند. احتمال ابتلا به ملانوما با افزایش سن بیشتر می‌شود.

راه‌های تشخیص سرطان چشم

دکتر کی پور در ادامه افزود: از آن جایی که امکان گسترش سرطان چشم در نواحی دیگر بدن نظیر ریه و کبد بر بیشتر از نیمی از موارد وجود دارد انجام آزمایش خون و آزمایشات تشخیصی XRAY، MRIنیز توصیه می‌شود انجام نمونه برداری پس از عمل جراحی برای کسب اطمینان سرطان بودن ضایعه در چشم نیز در موارد مقتضی صورت می‌گیرد. اگر اندازه تومور کوچک باشد در مراحل نخستین صرفا تحت نظارت متخصصین قرار می‌گیرد و عمل جراحی به تعویق می‌افتد درمان و نابودی تومور عموما به اختلال و زوال بینایی در چشم مبتلا منجر می‌شود. معمولا در اعمال جراحی قسمت‌هایی از عنبیه و مشنیه بر داشته می‌شود و در صورتی که اندازه تومور بسیار بزرگ باشد کل کره‌ی چشم با عمل جراحی خارج می‌شود پرتو درمانی نیز از موثرترین تدابیر درمانی به شمار می‌رود که برای جراحی تومورهای کوچک، متوسط و بزرگ بکار می‌رود عمل کرایوتراپی نیز در نابودی تومورهای کوچک کاربرد مطلوبی دارد.

سرطان چشم و گوشی همراه

سرطان چشم یکی از مضرات استفاده مداوم از گوشی همراه در شب است. زمانیکه فشار زیاد بر کرۀ چشم خود احساس میکنید باید به پزشک مراجعه کنید.سرطان چشم تصویر زیر که اخیرا کابران در فضای مجازی دست به دست می کنند، فردی را نشان می دهد که بر اثر نگاه مداوم به صفحۀ گوشی در شب سرطان گرفته و چشمان ملتهبی دارد.

نشانه های سرطان چشم

تغییر دید در چشمان شما، شایع ترین علامت از سرطان چشم است. ممکن است قادر به دید خوب نبوده یا ممکن است چشمک هایی از نور یا نقاط را مانند یک جسم شناور در چشم خود ببینید (مگس پران). همچنین ممکن است در یکی از چشم های خود، یک نقطه تاریک جدید و یا تغییر اندازه یا تغییر شکل مشاهده کنید. البته سرطان چشم همیشه علائم زودرس ایجاد نمی کند و این موارد می تواند به دلایل گوناگونی نیز رخ دهد.

سرطان چشم ملانومای Uvea

این شایع ترین نوع سرطان چشم اولیه است. این اتفاق زمانی می افتد که سلولهای یک تومور در قسمتی از چشم به نام مجرا Uvea تشکیل میشوند. این سه بخش دارد: قسمت رنگی چشم شما که عنبیه نام دارد، جسم مژگانی (که مایع می سازد و به شما کمک میکند تا تمرکز کنید) و لایه مشیمیه که خون را به چشم شما می آورد؛ این لایه جایی است که سلولها معمولا شروع به تغییر و تبدیل به سرطانی شدن میکنند.

سرطان چشم رتینوبلاستوما

این شایع ترین نوع سرطان چشم در کودکان است. هرساله تنها در ایالات متحده، در حدود 300-200 مورد کودک مبتلا تشخیص داده میشوند. معمولا در 5 سالگی نشان داه میشود. این بیماری در بخش پشتی چشم به نام شبکیه و زمانی که هنوز کودک در رحم مادر است شروع میشود. به ترتیب که کودک رشد میکند، سلولها که رتینوبلاست نامیده میشوند، از کنترل خارج شده و تشکیل تومور را می دهند. اولین بار ممکن است با دیدن تصویری از کودک متوجه این مورد شوید، چون یکی از مردمک ها متفاوت از دیگری به نظر می آید.

سرطان چشم لنفوم داخل چشمی

سیستم لنفاوی شما از گره های لنفاوی ساخته شده است. غده هایی که به شما کمک میکنند تا از شر میکروب ها و مواد زائد خلاص شوید. آنها بخشی از سیستم ایمنی شما هستند و شما آنها را در سرتاسر بدن خود، از جمله در چشمان خود دارید. این نوع نادر از سرطان چشم، در گره های لنفاوی شروع می شود. تشخیص آن می تواند دشوار باشد، چون علائم آن از هر فردی به فرد دیگر متفاوت است.

سرطان چشم ملانومای ملتحمه

پوشش خارج کره چشم شما و در داخل پلک، ملتحمه نامیده می شود. این نوع نادر از سرطان، زمانی اتفاق می افتد که یک تومور در این پوشش رشد کند. این می تواند شبیه به یک نقطه روی چشم شما باشد. اگر به سرعت پیدا و درمان نشود، می تواند از طریق سیستم لنفاوی شما به سایر قسمت های بدن نیز گسترش یابد.

سرطان چشم سرطان غدد اشکی

این نوع نادر از سرطان زمانی شروع میشود که یک تومور در غددی که اشک چشم را می سازند، ایجاد شود. آنها غدد اشکی Lacrimal Glands نامیده می شوند، و شما آنها را در بالا و کنار هر چشم خود دارید. اغلب اوقات این تومورها در افرادی که در 30 سالگی خود هستند، خود را نشان می دهند.

سرطان پلک چشم

این نوع از سرطان پوست، خود را بر رو یا داخل پلک شما نشان می دهد. شایع ترین شکل از این نوع، «کارسینوم سلول پایه» نامیده میشود. این نوع شایع از سرطان پلک، بر روی پلک پایین و در افرادی که ساعتهای زیادی را در زیر نور آفتاب می گذرانند، رخ می دهد. افرادی که دارای رنگ پوست خیلی روشن و کمرنگ (بور) هستند، بیشتر احتمال دارد تا به آن مبتلا شوند. اغلب اوقات اگر زود تشخیص داده شود، قابل درمان است.

سرطان چشم ثانویه

در بیشتر موارد، سرطان در چشم شروع نمی شود، بلکه از جایی دیگر از بدن شما شما شروع و سپس به چشم شما گسترش می یابد، که در نتیجه به آن «سرطان چشم ثانویه» گفته میشود. این نوع از سرطان، در زنان به دلیل گسترش تومورهای سرطان سینه، و در مردان به دلیل سرطان ریه، به چشمان آنها گسترش می یابد. همچنین میتواند از میان سایر نقاط بدن مثل پوست، کلیه، روده بزرگ و تیروئید به چشم شما گسترش پیدا کند.

تشخیص سرطان چشم

پزشک شما ممکن است در باره نشانه های شما سوال کرده و دید شما را آزمایش و نحوه حرکت چشم شما را معاینه کند. او همچنین ممکن است از یک نور و یک لنز بزرگنمایی برای مشاهده نشانه های وجود یک تومور در چشم شما استفاده کند. اگر این تصور را داشته باشد که شما ممکن است به سرطان چشم مبتلا باشید، ممکن است از طریق اسکن های تصویربرداری مثل سونوگرافی و یا MRI برای بررسی دقیق تر استفاده کند. همچنین ممکن است پیشنهاد بیوپسی بدهد. (او یک تکه باریک از بافت را از تومور جدا کرده و برای مشاهده دقیق تر در زیر میکروسکوپ و تشخیص خوش خیم یا بدخیم بودن آن، به پاتولوژی میفرستد)

درمان سرطان چشم با جراحی

اگر تومور کوچک است و به سرعت رشد نمی کند و برای شما نیز مشکلاتی ایجاد نمی کند، پزشک ممکن است فقط آن را دقیق تر مشاهده کند. اگر این تومور تقریبا بزرگتر از 10 میلی متر و بلندای 3 میلی متر داشته و شروع به گسترش کند، پزشک ممکن است پیشنهاد عمل جراحی برای برداشتن بخشی از چشم یا تخلیه کامل آن را بدهد؛ البته این عمل بستگی به این دارد که چشم شما چقدر از تومور تاثیر پذیرفته است.

درمان سرطان چشم با رادیوتراپی

بعد از عمل جراحی، پزشک ممکن است از پرتوهای پرانرژی استفاده کند (معمولا از یک نوع اشعه ایکس). این کار برای از بین بردن هر گونه سلول سرطانی است که ممکن است هنوز در آنجا وجود داشته باشد. اما این کار ممکن است به سلولهای سالم نیز آسیب برساند؛ ممکن است چشمهای شما را خشک کرده، مژه های شما را از بین برده و دید شما را تار گرداند.

درمان سرطان چشم با لیزرتراپی

شایع ترین نوع درمان با لیزر، ترموتراپی Transpupillary (TTT) می باشد که یک پرتو شدید و باریک از نور مادون قرمز را بر روی چشم شما متمرکز میکند تا تومور را کوچکتر کند. این روش برای درمان ملانومای چشم مورد استفاده قرار میگیرد، زیرا سلولهای آن انرژی نور را از لیزر جذب میکنند. این روش برای درمان لنفوم داخل چشمی جواب نمی دهد. لیزرتراپی معمولا نسبت به جراحی و یا رادیوتراپی دارای عوارض جانبی کمتری است.

بیشتر بخوانید : عفونت چشم و تاری دید ♥ تنبلی چشم در بزرگسالان چیست ♥ آبریزش چشم در نوزادان ♥ سوزش چشم بعد از جوشکاریخستگی چشم از چیست

  • مجید کاظمی

سرطان لنفوم

پنجشنبه, ۱۷ خرداد ۱۳۹۷، ۱۲:۳۲ ب.ظ

سرطان لنفوم

سرطان لنفوم ،سرطان لنفوم چیست،سرطان لنفوم هوچکین،سرطان لنفوم غیر هوچکین،سرطان لنفوما چیست،سرطان لنفوم بدخیم،سرطان لنفوم معده،سرطان لنفوم نان هوچکین،سرطان لنفومی،سرطان لنفوم غیر هوچکین درمان،سرطان لنفوم چیست،علائم سرطان لنفوم چیست،سرطان خون لنفوم چیست،سرطان لنفوم هوچکین چیست،سرطان لنفوم معده چیست

سرطان لنفوم

در این مطلب از سایت جسارت می خواهیم در مورد سرطان لنفوم و علل و علائم ان صحبت کنیم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.سرطان لنفوم یک اصطلاح کلی برای یک گروه از سرطان‌ها است که از سیستم لنفاوی سرچشمه می‌گیرند. دو نوع اصلی از این سرطان، لنفوم هوچکین است، که به شیوه‌ای منظم از یک گروه از غدد لنفاوی به گروه‌های دیگر گسترش می‌یابد و همچنین لنفوم غیر هوچکین، که از طریق سیستم لنفاوی به شیوه‌ای غیر منظم گسترش می‌یابد. لنفوم هوچکین و لنفوم غیر هوچکین می‌تواند در کودکان، نوجوانان، و بزرگ سالان رخ دهد.

سرطان غدد لنفاوی چیست؟

لنفوم نوعی سرطان است که از گروهی از سلول‌های سیستم ایمنی که با عفونت مبارزه می‌کنند – به‌نام لنفوسیت‌ها – آغاز می‌شود. این سلول‌ها در گره‌های لنفاوی، طحال، غده‌ی تیموس، مغز استخوان و سایر قسمت‌های بدن قرار دارند. وقتی یک نفر به لنفوم (سرطان غدد لنفاوی) مبتلا می‌شود، لنفوسیت‌های او تغییر و به‌صورت کنترل‌ناپذیری رشد می‌کنند. دو نوع اصلی از سرطان غدد لنفاوی (لنفوم) وجود دارد: لنفوم غیرهوچکین: اکثر افراد مبتلا به لنفوم، همین نوع لنفوم را دارند. لنفوم هوچکین لنفوم هوچکین و غیرهوچکین، هر کدام بر نوع متفاوتی از لنفوسیت تأثیر می‌گذارند. هر نوع لنفوم با سرعت متفاوتی رشد می‌کند و به‌طور متفاوتی به درمان پاسخ می‌دهد. با اینکه لنفوم یک سرطان است، اما تا حد زیادی درمان می‌‌شوند و بسیاری از افراد مبتلا به آن به‌طور کامل بهبود می‌یابند. پزشک‌تان می‌تواند به شما کمک کند تا درمان مناسب را برای نوع بیماری‌تان پیدا کنید. لنفوم با لوسمی متفاوت است. هر یک از این سرطان‌ها در یک نوع سلول متفاوت شروع می‌شوند. لنفوم در لنفوسیت‌هایی آغاز می‌شود که با عفونت مبارزه می‌کنند. لوسمی در سلول‌های تشکیل‌دهنده‌ی خون در داخل مغز استخوان شروع می‌شود. همچنین لنفوم با لنف‌ادم نیز متفاوت است؛ لنف‌ادم، تورمی است که درنتیجه‌ی جمع شدن مایع لنفاوی در زیر پوست که ناشی از آسیب‌دیدگی‌های گره‌های لنفاوی است، به‌وجود می‌آید.

سرطان لنفوم غیر هوچکین

لنفوم غیر هوچکین نوعی سرطان است. در این لنفوم، سلول های دستگاه لنفاوی، حالتی غیرطبیعی به خود می گیرند، طوری که بدون هیچ مهاری رشد کرده و تقسیم می شوند. ممکن است لنفوم غیر هوچکین تنها در یک گره لنفی، یا گروهی از گره های لنفاوی و یا حتی در اندامی دیگر باشد. این نوع سرطان قادر است به هر قسمت دیگر بدن نظیر: کبد،‌ مغز استخوان و یا طحال‌ منتشر شود.

انواع سرطان لنفوم غیر هوچکین

– لنفوم تهاجمی با درجه بدخیمی متوسط و بالا: تمایل به رشد و انتشار سریع داشته و علائم شدیدی را ایجاد می کند. – لنفوم تنبل با درجه بدخیمی پایین: خیلی آهسته رشد کرده و علائم بالینی کمتری را ایجاد می کند.

علایم سرطان لنفوم غیرهوچکین

– ورم بدون درد غده‌ها و گره‌های لنفی در گردن، زیر بغل و یا کشاله ران – تب بدون علت – عرق زیاد شبانه – خستگی مداوم – کاهش وزن بی‌دلیل – خارش پوست – لکه‌های قرمز روی پوست هیچگاه منتظر احساس درد نباشید، زیرا ممکن است مراحل ابتدایی لنفوم غیر هوچکین بدون درد باشد. تمام این علایم ممکن است به خاطر علل یا بیماری‌های دیگری هم ایجاد شوند. چنانچه این علایم را مشاهده کردید، به پزشک مراجعه کنید تا در تشخیص علت به شما کمک کند.

عوامل خطر سرطان لنفوم غیرهوچکین چیست

– جنسیت : آقایان نسبت به خانم‌ها بیشتر مستعد ابتلا به لنفوم غیرهوچکین هستند. – عوامل محیطی : تماس با مواد شیمیایی خاص مانند برخی آفت‌کش‌ها،‌ حلال‌ها و یا کودهای شیمیایی – سن بالا – ضعیف شدن دستگاه ایمنی بدن : کاهش میزان ایمنی بدن در مواردی مثل ابتلا به ایدز و یا استفاده از داروهای ضعیف‌کننده دستگاه ایمنی

درمان سرطان لنفوم با شیمی درمانی

شیمی درمانی به صورت خوراکی یا تزریقی انجام می شود که در این روش سلول های سرطانی یا کشته می شوند یا جلوی رشد و پیشرفتشان گرفته می شود. ماده شیمی درمانی که در ورید تزریق شده یا خوراکی مصرف شده، وارد جریان خون می شود و به تمام سلول های سرطانی در سرتاسر بدن می رسد.ولی اگر شیمی درمانی به صورت تزریق مستقیم در عضو مورد نظر باشد(شیمی درمانی منطقه ای) فقط سلولهای سرطانی آن منطقه را تحت تاثیر قرر می هد. شیمی درمانی معمولا هر ۲۱ یا ۲۸ روز انجام می شود و هر روز نمی باشد تا بدن در برابر عوارض ناشی آن بهبود یابد. Adriamycin, Bleomycin, Vinblastin, Dacarbazin) ABVD) رایج ترین روش شیمی درمانی بیماری هوچکین می باشد وهر ۱۴ روز انجام می شود که ۴ماه به طول می انجامد.

درمان سرطان لنفوم با پرتو درمانی

در این روش از اشه X پر انرژی یا سایر تشعشعات برای توقف یا کاهش رشد سلول سرطانی استفاده می شود. پرتو درمانی به دو روش خارجی و داخلی انجام می شود.در پرتو در مانی خارجی اشعه از بیرون بدن به وسیله دستگاه به بدن تابیده می شود. در پرتو رمانی داخلی ماده رایواکتیو به صورت مهر و موم شده در یک سوزن به طور مستقیم به عضو مورد نظر وارد می شود. پرتو درمانی هر روز و با دوز کم طی چند هفته انجام می شود. پیوند سلولهای بنیادی مغز استخوان: این نوع درمان در افرادی انجام می شودکه لنفوم آنها دوباره عودکرده یا بیماریشان به روش های درمانی دیگر مقاوم بوده است.

درمان سرطان لنفوم با جراحی

به روش لاپاراتومی انجام می شود که در دیواره عضو مورد نظر یک برش داده می شود. مقدای از بافت برداشته شده و در زیر میکروسکوپ مورد بررسی قرار ی گیرد. اگر سرطان یافت شد با عمل جراحی (لاپاراتومی) ناحیه یا عضو مورد نظر برداشته می شود.

سرطان هوچکین چیست؟

هوچکین (Hodgkin) یک نوع خاص از لنفوم یا سرطان است که با رشد غیرطبیعی سلول‌ها در دستگاه لنفاوی همراه است. پیشرفت‌های جدید در زمینه تشخیص و درمان این بیماری باعث شده است که تعداد زیادی از بیماران بهبود یابند. در این بیماران با تشخیص زودرس و درمان مناسب، میزان بهبود افزایش خواهد یافت. اما گرچه بیماری هوچکین ممکن است در تمامی سنین دیده شود اما متخصصان خون معتقدند شایع‌ترین سن شیوع آن بین 20 تا 50 سالگی است. سیستم لنفاوی قسمتی از سیستم ایمنی بدن است که به دفاع بدن در برابر بیماری و عفونت کمک می‌کند. سیستم لنفاوی شامل شبکه‌ای از عروق ظریف لنفاوی است که همانند عروق خونی به داخل بافت‌های سرتاسر بدن پخش شده است. عروق لنفاوی، لنف را حمل می‌کنند. لنف، مایع بی‌رنگی است که حاوی سلول‌های دفاعی بدن در برابر عفونت که لنفوسیت نام دارند، است. همراه این شبکه عروقی، نقاط کوچکی وجود دارند که غدد لنفاوی نامیده می‌شوند. غدد لنفاوی به‌صورت خوشه‌هایی زیر بغل، کشاله ران، گردن، سینه و شکم یافت می‌شوند. قسمت‌های دیگر سیستم لنفاوی طحال، تیموس، لوزه‌ها و مغز استخوان است. بافت لنفاوی همچنین در قسمت‌های دیگر بدن همانند معده، روده و پوست یافت می‌شود. در بیماری هوچکین سلول‌های سیستم لنفاوی غیرطبیعی شده و رشد و تکثیر این سلول‌ها بدون کنترل و نامنظم می‌شود. از آنجایی که بافت لنفاوی در سراسر بدن وجود دارد، بیماری هوچکین می‌تواند در همه جای بدن دیده شود. بیماری هوچکین ممکن است در یک غده لنفاوی یا گروهی از غدد لنفاوی و گاهی اوقات قسمت‌های دیگر سیستم لنفاوی نظیر مغز استخوان و طحال ایجاد شود. این نوع بیماری، تمایل به توسعه یافتن به روشی منظم و مرتب دارد (از یک غده لنفاوی به غده لنفاوی مجاور). برای مثال بیماری هوچکین که در غده لنفاوی گردن ایجاد شده است ابتدا به غدد لنفاوی بالای ترقوه و سپس به غدد لنفاوی زیر بغل و داخل قفسه سینه گسترش می‌یابد و سرانجام ممکن است در تمام قسمت‌های بدن دیده شود. نشانه‌های بیماری هوچکین شامل این علائم است: تورم بدون درد در یکی از غدد لنفاوی گردن، زیر بغل یا کشاله ران، تب‌های راجعه بدون علت، تعریق شبانه، کاهش وزن بدون دلیل و خارش شدید پوستی. البته وجود هر کدام از این علائم، حتما نشانه وجود بیماری هوچکین نیست. در اغلب موارد، این علائم در وضعیت‌هایی که زیاد جدی نیستند، همانند آنفلوانزا نیز دیده می‌شوند. با این حال بیماران درصورت تداوم این علائم، باید هر چه زودتر برای تشخیص و مراقبت و درمان به پزشک مراجعه کنند ولی هرگز منتظر وجود درد نباشند؛ چرا که هوچکین در مراحل اولیه بدون درد است.

سرطان هوچکین درمان می‌شود؟

بیماری هوچکین به خوبی به درمان پاسخ می‌دهد. در بیشتر موارد بیماران به‌طور سر‌پایی درمان می‌شوند. درمان بیمار می‌تواند با پرتو درمانی یا شیمی‌درمانی یا ترکیبی از هر دو صورت پذیرد. در پرتو درمانی سعی می‌شود با استفاده از پرتوهای پرانرژی‌X یا اشعه‌های ناشی از کبالت در منطقه درگیر شده توسط بیماری، سلول‌های سرطانی با حفظ بافت‌های سالم از بین برده شوند. خوشبختانه در مراحل اولیه، آسیب بیماری به دستگاه لنفاوی محدود است و از این‌رو درمان مناسب با پرتودهی به قسمتی یا تمام دستگاه لنفاوی باعث بهبود بیماران خواهد شد. شیمی درمانی برای از بین بردن سلول‌های سرطانی در تمام بدن استفاده می‌شود. پزشکان مقادیری از داروهای شیمی‌درمانی را استفاده می‌کنند تا بتوان با حداقل صدمه به بافت‌های سالم بدن سلول‌های سرطانی را از بین برد. داروهای شیمی‌درمانی در تقسیم و رشد سلول‌های سرطانی اثر گذاشته و باعث تأخیر رشد سلول‌ها می‌شود و بیماران ترکیبی از شیمی درمانی و پرتودرمانی را دریافت می‌کنند. البته شیمی درمانی ممکن است باعث تهوع، استفراغ، اسهال، ریزش مو، کم خونی، خونریزی خودبه‌خود، افزایش بروز عفونت و همچنین زخم‌های دهانی شود. این عوارض در تمام بیماران دیده نشده و به یک شدت ظاهر نمی‌شود و بعد از درمان از بین خواهد رفت.

علائم سرطان لنفوم چیست ؟

علائم سرطان لنفاوی معمولا علائم ویژه‌ای نیستند و ویژگی‌های مشترکی با دیگر بیماری‌ها از قبیل سرماخوردگی، آنفلوانزا و دیگر انواع عفونت‌های تنفسی دارند. این علائم عمومی عبارتند از خستگی، تعریق شبانه، کاهش وزن بی دلیل، تب و لرز، خارش شدید پوستی و لکه‌ های قرمز روی پوست. دیگر علائم لنفوم عبارتند از تورم غدد لنفاوی در گردن، زیر بغل یا کشاله ران. معمولا اولین آگاهی از بیماری، از طریق تشخیص برجستگی و توده در گره های لنفاوی درگیر بوده است. این برجستگی ها معمولا با هر تماسی، درد می گیرند. البته در برخی موارد، برآمدگی های بدون درد می باشند، مثلا لنفوم غیر هوچکین معمولا بدون درد است. برجستگی گره های لنفاوی زیر بغل و شکم نشانه قاطع تری از لنفوم است، تشخیص سرطان لنفوم از طریق معاینات بالینی، آزمایشات خونی، تصویر برداری از نواحی داخل بدن به وسیله اشعه ایکس، سی تی اسکن، ام آر آی، لنفانژیوگرام، نمونه برداری و لاپاراتومی صورت می گیرد.

نشانه های ابتلای به سرطان لنفوم چیست

علائم ابتلای به لنفوم هوچکین و لنفوم غیر هوچکین شامل تورم غدد لنفاوی، به خصوص در قسمتی از بدن که در آن لنفوم شروع به رشد می‌کنند، است. سایر علائم شامل تب، تعریق شبانه، احساس خستگی و کاهش وزن است. این علائم همچنین می‌تواند، ناشی از وضعیت‌ها و بیماری های دیگری باشد. اگر شما هر کدام از آنها را دارید، با پزشک خود در مورد آنها صحبت کنید.

آمار سرطان لنفوم

در ایالات متحده در سال ۲۰۱۳ یک تحقیق انجام شد.• ۷۲۹۵۵ نفر (۴۰۰۵۶ نفر مرد و ۳۲۸۹۹ نفر زن) مبتلا به لنفوم تشخیص داده شد، و ۲۱۲۰۳ نفر (۱۱۸۰۱ نفر مرد و ۹۴۰۲ زن) از آنها، به خاطر این بیماری درگذشتند. • ۸۲۳۳ نفر (۴۵۷۴ مرد و ۳۶۵۹ زن) با لنفوم هوچکین تشخیص داده شدند، و ۱۰۹۰ نفر (۶۳۳ مرد و ۴۵۷ زن) از آنها به خاطر این بیماری درگذشتند. • ۶۴۷۲۲ نفر (۳۵۴۸۲ مرد و ۲۹۲۴۰ زن) با لنفوم غیر هوچکین تشخیص داده شدند، و ۲۰۱۱۳ نفر (۱۱۱۶۸ نفر مرد و ۸۹۴۵ زن) از آنها به خاطر ابتلای به این بیماری درگذشتند.

بیشتر بخوانید : لنفوم غیر هوچکین ♥ التهاب تیروئید چیست

  • مجید کاظمی

ماهی دودی

سه شنبه, ۱۵ خرداد ۱۳۹۷، ۱۲:۳۳ ب.ظ

ماهی دودی

ماهی دودی ,ماهی دودی طرز پخت,ماهی دودی در بارداری,ماهی دودی سرطان,ماهی دودی چگونه درست میشود,ماهی دودی ویکی,ماهی دودی در خواب,ماهی دودی به انگلیسی,ماهی دودی با برنج,ماهی دودی فرهاد,طرز پخت ماهی دودی شب عید,طرز پخت ماهی دودی در فر,خوردن ماهی دودی در دوران بارداری,خوردن ماهی دودی در بارداری,ماهی دودی ویکی پدیا

ماهی دودی

توضیحاتی در مورد ماهی دودی

ماهی دودی یکی از چاشنی های فوق العاده خوشمزه شمال هست که طرفداران بسیار زیادی داره مواد لازم : ماهی دودی یا ماهی شور ( سفید ) آب لیموترش آب فراوان روغن سرخ کردنی کره یا روغن حیوانی لیموترش یا نارنج طرز تهیه : ماهی دودی رو هم میتوان روی برنج دم کرد و هم میتوان در روغن حیوانی یا ساده و یا کره سرخ کرد و هم میتوان کباب یا گریل کرد . این به سلیقه یا ذائقه و هنر شما برمیگرده . ماهی دودی خیلی شور است . باید در آب مدتی خیس کرد و مدام آب آنرا عوض کرد . میتوان در آب کمی آب لیموترش ریخت . سپس کاملا شست و خشک کرد . روی برنج یا سبزی پلو گذاشت تا همراه برنج دم کشیده و بپزد .

طرز پخت ماهی دودی

یکی از خوردنی های شمال ماهی دودی هستش که چاشنی غذاهاشونه . این ماهی دودی با باقالا قاتق و ترش تره و اشکنتره و ترش واش قاتق و خیلی از خورشت های دیگه حساااابی می چسبه . دیدم که خیلی ها طریقه ی خوردنش رو بلد نیستن . واسه همین تصمیم گرفتم براتون بنویسم تا اگر یکی رفت شمال و ماهی دودی خرید و نمیدونست چه جوری بخوره وقتی رفت تو گوگل سرچید طریقه ی خودن ماهی دودی ، برسه به اینجا اول روش سنتی اش رو که ما شمالی ها انجام میدیم رو یادتون میدم و بعدش هم جایگزین وسیله ها رو میگم . شمالی ها اکثرا از این قابلمه های رویی ای که عکسشون رو براتون گذاشم رو توی خونه هاشون دارن . این قابلمه ها درپوشی قلمبه شبیه قابلمه داره که مخصوص همینکاره . به این صورت که یک کاسه سفالی که توی مغازه های سنتی فروشی شمالی هرجا برید دارن رو برمیدارن و توش یک قطعه ماهی سفید دودی به اون شکلی که تو عکس گذاشتم میذارن توی کاسه سفالی و وقتی برنج رو آبکش کردند یا وقتی آب برنج کته کشیده شد کاسه سفالی رو میذارن روی برنج و درپوش قابلمه رو میذارن و این ماهی به همراه برنج که دم میکشه بخار پز میشه و بعد وقتی برنج پخت اون ماهی هم آماده هست. درپوش این دیگها جوریه که بخار توی اون قسمت قلمبه گردش داره و یه جورایی کار بخار پز رو انجام میده . وقتی برنج دم کشید از روی برنج برمیدارنش و کمی آب ماهی که توی کاسه سفالی هستش رو میریزن دور به همراه خورشت میخورن . به این صورت که یک تکه کوچولو به اندازه یک لوبیا با هر قاشق غذا میکنن توی دهنشون . همونجوری که ترشی رو با غذا میخورید این ماهی دودی هم یه چاشنی محسوب میشه و خیلی خوشمزه است . بر عکس ماهی شور که ممکنه هر کسی خوشش نیاد و بگید بو میده ، ماهی دودی خوش طعم و عطر دودی میده . حالا اگه از این قابلمه های در قلمبه نداشتید میتونید توی همین قابلمه های معمولی بذارید ولی باید قابلمه رو به اندازه ای انتخاب کنید که کاسه ی شما روی برنجها که قرار گرفت ، بشه درپوش دیگ رو بست . اگر کاسه سفالی هم نداشتید از پیاله کریستال آرکروک استفاده کنید . فقط همونجوری که در پست مربوط به شوراشپل هم گفتم حواستون باشه که پیاله آرکوپال نزارید رو برنج چون گل هاش پر پر میشن ! جهت نگهداری از ماهی دودی هم پس از خریداری آنها را به شکلی که در تصویر میبینید قطعه قطعه کرده و درپلاستیک فریزر ریخته و در فریزر نگهداری کنیدو در صورت نیاز یکی ا چند قطعه مورد نیاز را در آورده و در کاسه سفالی به روش مذکور پخت کنید . ما به این روش قطعه قطعه کردن ماهی میگوییم طوقه کردن . به هر برش می گوییم یک طوقه ماهی . ط با ضمه و واو کشیده و به کسر ق تلفظ میشود . ماهی دودی به همین رنگیه که تو عکس می بینید و ماهی شور به رنگ قرمز هستش چون از روناس توش استفاده میشه . پس حواستون باشه که ماهی شور رو اشتباهی جای ماهی دودی نخرید . ماهی شور کاملا خام نمک سود میشه ولی ماهی دودی در طی عمل دودی شدن تقریبا پخته شده و برای همن مثل ماهی شور بوی زننده و زخم ماهی رو نداره .در آینده طریقه خوردن ماهی شور رو هم آموزش میدم .

خواص ماهی دودی

برای جلوگیری از فساد ماهی باید پس از صید آنرا منجمد کرد یا مورد فرآوری قرار داد

روش نگهداری ماهی دودی

ماهی دودی معمولاً در کیسه‌های پلاستیکی در خارج از یخچال نگهداری می‌شود و به صورت خام یا نیم پخته مصرف می‌شود.

مضرات ماهی دودی

به هیچ وجه مصرف ماهی دودی و شور را توصیه نمی‌کنم. دکتر علی معافی بشری با اشاره به اینکه تعداد زیادی مکان‌های زیرزمینی برای دودی کردن و شور کردن ماهی در استان وجود دارد، گفت: در حال حاضر فقط دو سایت از اداره کل دامپزشکی گیلان مجوز دودی کردن و شور کردن ماهی را اخذ کرده‌اند و بقیه مکان‌ها غیر مجاز و غیر بهداشتی هستند. وی افزود: بارها و بارها برای جمع آوری ماهی‌های دودی و شور در بازار رشت به دلیل مضر بودن آنها اقدام شده، اما نتیجه‌ای نگرفتیم و دوباره فروشندگان این محصولات، بساط خود را پهن می‌کنند. دکتر بشری با بیان این مطلب که اغلب ماهی‌هایی که به صورت تازه فروخته نمی‌شوند و بر روی دست فروشندگان می‌مانند برای شور کردن و دودی کردن مورد استفاده قرار می‌گیرند، گفت: به همین دلیل است که استفاده از این ماهی‌ها اصلا توصیه نمی‌شود. وی ادامه داد: استفاده از نمک زیاد و چو‌ب‌های نا‌معلوم برای دودی کردن از جمله دلایلی است که خاصیت سرطانی به ماهی‌های شور و دودی می‌دهند.

طرز تهیه ماهی دودی

مواد لازم : برنج 3 لیوان شوید پاک شده و خرد شده 200 گرم ماهی شور متوسط 1 عدد متوسط کشمش 1 تا 2 پیمانه پودر لیموعمانی 1 قاشق سوپخوری زردچوبه 1 قاشق چایخوری پیاز داغ 1 قاشق سوپخوری طرز تهیه : ماهی را حداقل 3 ساعت در آب سرد بخوابانید تا شوری آن گرفته شود. چند بار آب آن را عوض کنید. طرز تهیه شور ماهی, پخت شور ماهی پلو سپس ماهی را تمیز کرده و تکه‌تکه کنید و در آب‌کش بگذارید. طرز تهیه شور ماهی, پخت شور ماهی پلو برنج را در صورت تمایل با شوید ( در صورت تمایل ) و کره یا به صورت کته یا آب‌کش بپزید. طرز تهیه شور ماهی, پخت شور ماهی پلو طرز تهیه شور ماهی, پخت شور ماهی پلو روغن را در تابه ریخته و ماهی را سرخ کنید. طرز تهیه شور ماهی, پخت شور ماهی پلو کشمش پاک کرده و شسته را به ماهی اضافه کنید و کمی سرخ کنید. طرز تهیه شور ماهی, پخت شور ماهی پلو پیازداغ ، زردچوبه، فلفل و پودر لیموعمانی را به ماهی و کشمش اضافه کنید و ماهی را به صورت جداگانه با پلو سرو کنید.

نحوه پخت ماهی دودی

مواد اولیه : برای ۴ نفر ماهی ۱عدد (شور) کشمش ۱تا۲پیمانه گرد لیمو ۱قاشق سوپخوری زردچوبه ۱قاشق چایخوری پیاز ۱قاشق سوپخوری (سرخ شده) شوید ۲۰۰گرم (اختیاری به صورت ساطوری) برنج ۳لیوان ابتدا ماهی را حداقل ۳ ساعت در آب سرد بخوابانید تا شوری آن گرفته شود و در این مدت چند بار آب آن را عوض کنید، سپس ماهی را تمیز کرده و تکه‌تکه کنید و در آب‌کش بگذارید. برنج را با کره به صورت کته یا آب‌کش بپزید. روغن را در تابه ریخته و ماهی را سرخ کنید. کشمش پاک کرده و شسته را به ماهی اضافه کنید و کمی سرخ کنید. پیازداغ ، زردچوبه، فلفل و پودر لیموعمانی را به ماهی و کشمش اضافه کنید و ماهی را به صورت جداگانه با پلو سرو کنید.

طریقه پخت ماهی دودی

خب اول از همه یه دونه ماهی دودی یا ماهی شور می خریم که قبلا نمک سود و دودی شده .. این ماهی شوره که با روناس و سنگ نمک توی دبه های بزرگ می چینن و شور می کنن..مامانم قبلا خودش درست می کرد … این عکسها رو هم از میدون رشت خودم گرفته بودم .ماهی دودی خشک تر از ماهی شوره و رنگش متمایل به قهوه ایه…ما همیشه این مدلی که عرض می کنم خدمتتون درستش می کنیم..اما دیدم که بعضی ها سرخ می کنن که ما دوست نداریم…اول یه برش از ماهی می بریم…باید دست قوی داشته باشین..مخصوصا برای ماهی دودی…بعد اون رو توی نعلبکی یا یه ظرف کوچک نسبتا گود می ذاریمبرنج رو که یا آبکش کردیم یا گذاشتیم کته بشه وقتی آبش کشیده شد، این ظرف رو میذاریم روی برنج و در دیگ رو میذاریم و شعله رو کم می کنیم….تو شمال دیگ هایی هست که درشون گنبدی هست…یعنی عین خود دیگ، درش هم همونجور عمق داره…چه رویی چه مسی، من یه دونه مسیش رو دارم که مادرشوهر عزیزم بهم داده…اونا هم کمک می کنه که برنج خیلی خوب دم بکشه به خاطر فضایی که داره بالاش…هم برای این ماهی درست کردن هم خیلی خوبه تو فاصله دم کشیدن برنج؛ این ماهی هم بخارپز میشه و عرق می کنه….وقتی برنج آماده شد باید با احتیاط ماهی رو برداریم و مواظب باشیم هم نسوزیم هم آب شورش روی برنج نریزه…من همیشه با یه کفگیر اون ظرف رو برمیدارم.بعد هم به راحتی ماهی رو از وسط بازمی کنیم و پوست پشتش رو می کنیم و استخون وسطش رو درمیاریم و می بریم سر سفره با غذا میل می کنیم .چاشنی همراه باقالی قاتق ، خورش گوجه(پامادور قاتق) ، ترشه تره و آش ترش (تورشه آش) و .. خیلی از غذاهای شمالی هست…حتی تنها با پلو هم می خورن تو شمال با پیاز و …

طرز تهیه ماهی دودی شور

گام ۱ روشی که در شمال برای آماده کردن ماهی دودی به کار می برند از این قرار است که: قطعه ای از ماهی را درون کاسه ای سفالی قرار می دهند و زمانی که برنج آماده دم کشیدن است کاسه را روی برنج قرار می دهند. گام ۲ ماهی با حرارت و بخاری که از برنج می گیرد آرام آرام می پزد و نرم می شود. گام ۳ وقتی برنج دم کشید کاسه را با احتیاط از روی برنج برمی دارند و آبی که داخل کاسه جمع شده دور می ریزند و ماهی را برای خوردن سر سفره می آورند. معمولا ماهی شور را در شمال با غذاهایی مانند باقلا قاتق، ترشه تره و … نوش جان می کنند. گام ۴ روش دیگری برای آماده کردن ماهی شور استفاده می شود که آن را برای سرخ کردن آماده می کنند به این صورت که: ماهی را شب قبل در آب خیس می کنند و آب آن را چند بار عوض می کنند. گام ۵ صبح روز بعد ماهی را خوب می شویند. گام ۶ ماهی را از صبح تا شب با حرارت ملایم بخارپز می کنند و اصلا نباید آب به ماهی برسد. با این روش استخوان های ماهی هم کاملا نرم می شوند. گام ۷ ماهی بخارپز شده را تکه تکه می کنند و استخوان آن را می کشند اما باید مراقب بود تا ماهی متلاشی نشود. حالا ماهی آماده است و می توان آن را کنار غذا سرو کرد. گام ۸ در برخی از شهرهای جنوب ماهی شور را در آب جوشانده و پس از پاک و خرد کردن؛ آن را در روغن تفت داده و همراه با کشمش و برنج دم می کنند و می خورند.

ماهی دودی چیست

ماهی دودی یک محصول سنتی در برخی کشورها است که با استفاده از شور کردن ماهی به روش مخلوط و سپس دود سرد تهیه می‌شود.  دود دادن ماهی نه تنها جهت افزایش زمان و ماندگاری، بلکه همچنین به منظور دادن طعم مطلوبتر به ماهی مورد استفاده است. روش تهیه ماهی دودی سرد در اسکاندیناوی تفاوت بسیاری با روش تهیه آن در ایران دارد.

ماهی دودی طرز پخت

مراحل عمل آوری ماهی دودی به این چاشنی بدین شکل است که پس از خالی کردن شکم ماهی و قرار دادن آن در استخر نمک با ساقه برنج که در اصطلاح محلی کاه و کلوش گفته می شود، آن را به تکه چوبی آویزان می کنند و با آب شستشو می دهند. سپس ماهی را به نسبت کوچک و یا بزرگ بودن آن به مدت یک تا دو هفته در اتاق دود آویزان می کنند و در کف اتاق خاک اره می ریزند.سپس آتش بر روی خاک اره قرار می دهند تا دود از آن بلند شود. بعد از آنکه رنگ ماهی طلایی شکل شد، ماهی را که از سقف آویزان شده است ، پایین آورده و بر اساس اندازه بسته بندی می کنند

ماهی دودی در بارداری

در دوران بارداری بهتر است ماهی دودی نخورید. ماهی دودی حتی اگر در یخچال هم نگهداری شود، ممکن است آلوده به لیستریا باشد. درصورت تمایل به مصرف ماهی دودی آن را بپزید و کامل حرارت دهید.

ماهی دودی سرطان

با رعایت رژیم غذایی مناسب در هر سه نفر، یک نفر به سرطان مبتلا نخواهند شد؛ در سیستم گوارش بدن فست فود تاثیر جدی را بر جای می‌گذارند بنابراین فست فود‌ها و غذاهای دودی در افزایش سرطان گوارش به ویژه سرطان معده موثر هستند.هر چقدر که فرد کمتر یبوست داشته باشد و مواد زائد زود‌تر از بدن دفع شود کمتر دچار سرطان روده بزرگ می‌شود؛ در کشورهای غربی به این دلیل که فیبر، سبزی و میوه کمتری مصرف می‌شود بیشتر به سرطان روده بزرگ مبتلا می‌شوند اما در ایران ما میوه بیشتری مصرف می‌کنیم و مواد زائد در روده باقی نمی‌مانند و سرطان روده در ایران کمتر است. وی در ادامه افزود: البته در ایران به دلیل مصرف کنسرو، ته دیگ و ماهی دودی سرطان معده بیشتر شده است؛ با نیم ساعت ورزش منظم روزانه، نبود آلودگی هوا و بیماری حاد نیز می‌توان یک سوم سرطان‎‌ها را کاهش داد.

ماهی دودی

مراحل عمل آوری این چاشنی بدین شکل است که پس از خالی کردن شکم ماهی و قرار دادن آن در استخر نمک با ساقه برنج که در اصطلاح محلی کاه و کلوش گفته می شود،به تکه چوبی آویزان می کنند و با آب شستشو می دهند. سپس ماهی را به نسبت کوچک و یا بزرگ بودن آن به مدت یک تا دو هفته در اتاق دود آویزان می کنند و در کف اتاق خاک اره می ریزند.سپس آتش بر روی خاک اره قرار می دهند تا دود از آن بلند شود.بعد از آنکه رنگ ماهی طلایی شکل شد، ماهی را که از سقف آویزان شده است ، پایین آورده و بر اساس اندازه بسته بندی می کنند.

بیشتر بخوانید : ماهی اوزون برون جیوه دارد ♥ ماهی قزل آلا طرز تهیه ♥ ماهی کپور طلایی

  • مجید کاظمی

زغال اخته

جمعه, ۱۱ خرداد ۱۳۹۷، ۰۴:۵۷ ب.ظ

زغال اخته

زغال اخته ،زغال اخته خشک،زغال اخته به انگلیسی،زغال اخته و لاغری،زغال اخته In English،زغال اخته خواص،زغال اخته به آلمانی،زغال اخته چیست،زغال اخته در بارداری،زغال اخته خشک شده،زغال اخته خشک فروش،زغال اخته خشک چیست،زغال اخته خشک در بارداری

زغال اخته ، خواص زغال اخته ، زغال اخته و لاغری ، زغال اخته در بارداری ، مضرات زغال اخته

زغال اخته

به گزارش سایت جسارت از آفتاب نیوز زغال‌اخته میوه‌ای است که 100 گرم آن 46 کالری انرژی، 12 گرم کربوهیدرات، 4/6 گرم فیبر، 4 گرم پروتئین و 85 ‏میلی‌گرم پتاسیم دارد. تقریباً 87 درصد آن را آب تشکیل می‌دهد و فاقد کلسترول است. این میوه منبع خوب ویتامین ‏c‏ است و با ‏مصرف 100 گرم آن، 22 درصد نیاز روزانه به ویتامین ‏C‏ و 5 گرم ویتامین ‏B‏ موردنیاز بدن تأمین می‌شود. ویتامین ‏B‏ موجود ‏در آن برای سلامتی پوست مفید است.‏ به گزارش آفتاب‎نیوز؛ از نظر سایر ریزمغذی‌ها حاوی منگنز است که نقش موثری در رشد و متابولیسم بدن دارد. ویتامین ‏E‏ و آنتی‌اکسیدان‌های موجود ‏در زغال‌اخته نیز در پیشگیری از ابتلا به سرطان مؤثر هستند. علاوه بر این، این میوه حاوی ویتامین ‏K‏ است. ویتامین ‏k، از ‏ویتامین‌های ضروری بدن و محلول در چربی است که برای جذب پروتئین و انعقاد خون در بدن به آن نیاز است.‏ از دیگر ترکیبات موجود در زغال‌اخته، مس است که نقش بسزایی در سلامتی قلب ایفا می‌کند. مصرف این میوه به دلیل اینکه ‏کربوهیدرات موجود در آن شاخص گلایسمی پایین دارد، برای مبتلایان به دیابت بسیار مناسب است. این میوه در صدر میوه‌های ‏ضدعفونت ادراری قرار دارد و کسانی که دچار عفونت ادراری مکرر هستند، بهتر است زغال‌اخته بخورند چراکه حاوی ‏ترکیباتی است که به درمان آن کمک می‌کند. با اتصال به باکتری ای‌کولای، مانع از پیشرفت عفونت‌های ادراری می‌شود.‏

زغال اخته در بارداری

این میوه به علت دارا بودن مقادیر زیاد فیبر در درمان یبوست بارداری مفید است. این میوه توصیه می شود که هنگامی که زن حامله لازم است کاهش وزن بدهد. در منابعی آمده که این میوه از زردی نوزادی جلوگیری کرده و برای کبد مادر و جنین هر دو فوائد زیادی دارد. توجه کنید که با تمام این تفاسیر در مصرف آن زیاده روی نکنید.

زغال اخته ، خواص زغال اخته ، زغال اخته و لاغری ، زغال اخته در بارداری ، مضرات زغال اخته

زغال اخته و لاغری

این میوه از دو طریق در کاهش وزن موثر است:نخست این که زغال اخته مانند تنظیم کننده انسولین عمل می کند. این ماده غذایی تأثیر انسولین و انباشتگی چربی ها را کاهش می دهد و در روند از بین بردن چربی ها شرکت می کند. دوم این که زغال اخته به دفع سموم و چربی هایی که در بافت های بدن تجمع می کنند یاری می رساند. تجمع سموم و چربی ها در بافت های بدن عامل التهاب و احتباس آب محسوب می شود.

خواص زغال اخته

ویتامین C موجود در این میوه به ویژه به تولید نورآدرنالین کمک می کند که باعث ارتقای ارتباط بین سلول های مغزی می شود سلامت نیوزنتایج یک بررسی علمی که در مدرسه علمی هاروارد انجام شده نشان می دهد که مصرف 45 گرم این میوه شیری و خشک می تواند مانع از چسبیدن باکتری ها به مجاری ادراری و بروز عفونت های این ناحیه شود. این میوه تأمین کننده ویتامین C بدن است. 100 گرم از این میوه های قرمز تازه حدود 22 درصد نیاز روزانه بدن به این ویتامین را تأمین می کند. ویتامین C موجود در این میوه به ویژه به تولید نورآدرنالین کمک می کند که باعث ارتقای ارتباط بین سلول های مغزی می شود. این میوه همچنین منبع خوب فیبرها است. 100 گرم از این میوه تازه می تواند بیش از 4.6 گرم فیبر یعنی معادل 18 درصد نیاز روزانه را به بدن برساند.آنتی اکسیدان های موجود در این میوه همچنین باعث تولید کلاژن شده و پوست را سفت و جوان نگه می دارد.این میوه می تواند به کنترل قند خونتان کمک کند. نتایج بررسی های اخیر نشان می دهند که نوشیدن آب این میوه بدون قند افزوده و یا خوردن میوه خشک آن می تواند به کنترل قند خون کمک کند.

زغال اخته ، خواص زغال اخته ، زغال اخته و لاغری ، زغال اخته در بارداری ، مضرات زغال اخته

مضرات زغال اخته

گر شما از وارفارین داروی رقیق کننده خون استفاده می کنید از مصرف بالای زغال اخته جلوگیری کنید موارد متعددی از افزایش خونریزی به دلیل فعل و انفعالات مشکوک با آب زغال اخته و وارفارین گزارش شده است. نوشیدن آب زغال اخته بیش از حد می تواند سبب برخی از عوارض جانبی مانند ناراحتی خفیف معده و اسهال شود نوشیدن بیش از 1 لیتر در روز برای یک دوره زمانی طولانی ممکن است شانس ابتلا به سنگ کلیه را افزایش دهد. محصولات زغال اخته ممکن است دفع اگزالات ادرار را افزایش دهد که در افراد با سابقه سنگ کلیه باید با پزشک خود قبل از هر نوع زغال اخته صحبت کنید. دو مطالعه در مجله کانادایی میکروبیولوژی منتشر شده نشان داد که پودر آلبالو می تواند باکتری پروتئوس، در عفونت های دستگاه ادراری را مهار کند. کران بری نیز برای مثانه نوروژنیک (یک بیماری مثانه)، و همچنین مرتفع کردن بوی بد ادرار در افراد مبتلا به بی اختیاری ادرار (مشکل کنترل ادرار کردن) استفاده می شود در برخی از افراد استفاده از زغال اخته سبب افزایش جریان ادرار، کشتن میکروب ها، سرعت در ترمیم پوست و کاهش تب می شود.

زغال اخته خشک

زغال اخته سرشار از آنتی اکسیدان می باشد و از بدن در برابر بیماری هایی همچون آرتریت، آلزایمر و بیماری های قلبی محافظت می کند. برای سلامت بدن و تقویت سیستم ایمنی، همچنین کاهش سلول های سرطانی پروستات هر روزه از آب زغال اخته بنوشید. زغال اخته حاوی ویتامین ث می باشد. برای پیشگیری از ابتلا به بیماری های باکتریایی و عفونت های ادراری از این میوه شیری و خشک استفاده کنید. این میوه غنی از منگنز و مس و ویتامین هایی همچون E، K، و B1 می باشد.فیبر موجود در این میوه علاوه بر هضم راحت غذا، خطر ابتلا به سرطان را نیز کاهش می دهد. آنتی اکسیدان های موجود در این میوه به سفتی و جوانی پوست کمک فراوانی می کند. از خواص این میوه خشک شده کمک به کنترل قند خون و دیابت می باشد. این میوه یک میوه برای حفاظت از معده می باشد. مواد مغذی موجود در این میوه از مغز و حافظه محافظت می کنند و خطر ابتلا به آلزایمر را کاهش می دهند.

زغال اخته ، خواص زغال اخته ، زغال اخته و لاغری ، زغال اخته در بارداری ، مضرات زغال اخته

زغال اخته و دیابت

این میوه می تواند به کنترل قند خونتان کمک کند. نتایج بررسی های اخیر نشان می دهند که نوشیدن آب این میوه بدون قند افزوده و یا خوردن میوه خشک آن می تواند به کنترل قند خون کمک کند. البته توجه داشته باشید که به نظر نمی رسد مکمل های این میوه چنین تأثیری داشته باشند. اکثر مکمل ها میزان اندکی از ترکیبات فعال این میوه را دارا هستند. بنابراین نمی توانند تمام خواص این میوه را داشته باشند. توصیه می کنیم برای کنترل بهتر قند خونتان این میوه را به صورت میوه تازه یا خشک و یا آب میوه طبیعی مصرف کنید.

علت ناشناخته بودن زغال اخته

این میوه و فواید زیاد آن در ایران ناشناخته مانده است بدین دلیل که ؛ 1- این میوه به صورت بسته بندی غیربهداشتی ، فله ای و عمدتاً توسط دست فروشان دوره گرد عرضه می گردد. 2- متخصصان صنایع غذایی در مورد صنایع تبدیلی این میوه مثل خشک کردن، مربا، شربت، ژله، مارمالاد و … تحقیقات انجام نداده اند. 3- متخصصان علم تغذیه در مورد تأثیر این میوه بر سلامتی بدن تحقیقاتی انجام نداده اند. 4- متخصصان داروساز در مورد تولید داروهای ضد اکسیدان و ضدالتهابی و … این میوه بررسی های لازم را به عمل نیاورده اند.

خواص ضد سرطان زغال اخته

مواد مغذی موجود در این میوه از رشد سرطان های ریه، کولون (قسمتی از روده بزرگ) و تکثیر سلول های سرطان خون بدون تاثیر بر سلول های سالم جلوگیری می کنند. خصوصیات منحصر به فرد زغال اخته قابلیت بالایی در جلوگیری از انتقال سرطان در بدن دارد. برای جلوگیری از سرطان باید از این میوه به طور کامل بهره مند شد، نه فقط از عصاره آن. همچنین ترکیبات موجود در آن برای جلوگیری از سرطان پروستات، پوست و شش نیز موثر می باشد.

خواص زغال اخته برای بیماری های قلبی

مصرف این میوه به کاهش بیماری های قلبی کمک می کند. علت این امر سطح بالای آنتی اکسیدان طبیعی به نام آنتوسیانین می باشد که در سبزیجات و میوه های با رنگ تیره یافت می شود. در یک مطالعه بلند مدت روی تعدادی از زنان مشخص شد، خطر ابتلا به بیماری های قلبی در زنانی که رژیم غذایی مناسب با مقدار زیاد آنتوسیانین را اجرا می کردند به طور عمده ای کاهش یافت.

کاهش سطح کلسترول با مصرف زغال اخته

این میوه به کاهش سطح کلسترول نیز کمک می کند. پلی فنول های موجود در زغال اخته باعث کاهش کلسترول خون می شوند و برای سلامتی قلب مفید هستند. زغال اخته در میان میوه های مصرفی متداول دارای بالاترین سطح پلی فنول می باشد. زغال اخته باعث کاهش کلسترول بد خون یاکلسترولLDL و حفظ کلسترول خوب خون یا کلسترول HDL می گردد و از این طریق باعث کاهش خطر بیماری های قلبی عروقی می شود.

زغال اخته برای عفونت ادراری و سنگ کلیه

مصرف عصاره زغال اخته برای پیشگیری از بروز عفونت در مجاری ادراری مفید است. علت این است که زغال اخته ادرار را اسیدی می کند که حاوی یک عامل ضد باکتری به نام هیپوریک اسید و همچنین ترکیبات دیگری (تعدادی از متخصصان تغذیه بر این باورند که اثرات دفاعی این میوه به دلیل وجود اسید تانیک است که فقط در زغال اخته و سنبل کوهی یافت می شود که باعث جلوگیری از چسبندگی باکتری ها به دیواره های مثانه و بروز عفونت می شود. به عبارت دیگر زغال اخته به خروج باکتری ها از بدن کمک و از رشد و تکثیر باکتری و ایجاد عفونت جلوگیری می کند) است که از چسبیدن باکتری بیماری زای اشرشیاکلی به دیواره مجرای ادرار جلوگیری می کند و موجب دفع آن از طریق ادرار می شود. باکتری اشرشیاکلی عامل 90 درصد عفونت های مجاری ادراری است. آب این میوه برای افراد مبتلا به سنگ های کلیه و ادرار بدبو مؤثر است، زیرا با اسیدی کردن ادرار در رفع آن اثر چشمگیری دارد، بخصوص اگر سنگ کلیه از جنس کلسیمی باشد. یکی از متداول ترین عفونت ها، التهاب مثانه است که به ویژه در خانم ها شایع است. به نظر می رسد اسید بنزوئیک موجود در زغال اخته نیز در ایجاد این خواص درمانی و پیشگیری نقش داشته باشد؛ هر چند تحقیقات اخیر نشان می دهند که این اثر احتمالاً به دلیل وجود پلیمری در این میوه می باشد که ماهیت آن هنوز شناخته نشده است.

بیشتر بخوانید : خواص گیلاس چیستآلبالو در بارداری

  • مجید کاظمی

کیست تخمدان

يكشنبه, ۶ خرداد ۱۳۹۷، ۰۴:۲۸ ب.ظ

کیست تخمدان

کیست تخمدان ،کیست تخمدان به انگلیسی،کیست تخمدان چیست،کیست تخمدان در دختر،کیست تخمدان و درمان آن،کیست تخمدان و بارداری،کیست تخمدان بترکد چه میشود،کیست تخمدان و رابطه زناشویی،کیست تخمدان و کمر درد،کیست تخمدان به زبان انگلیسی،ترجمه کیست تخمدان به انگلیسی،کیست تخمدانی چیست،کیست تخمدان چیست،کیست تخمدان چیست

کیست تخمدان

در این مطلب از سایت جسارت به کیست تخمدان و علائم و علت و درمان آن می پردازیم.امیدواریم این مطلب مرود توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.

کیست تخمدان

کیست تخمدان ، کیسه‌های پر از مایع است که درون یا روی تخمدان‌ها رشد می‌کنند. کیست تخمدان معمولا خوش خیم است و علامتی ایجاد نمی‌کند. با این حال کیست تخمدان بزرگتر یا کیست‌هایی که در ساختارهای اطراف خونریزی می‌کنند ممکن است موجب ایجاد علائم شوند که دستگاه تولید مثل، دستگاه ادراری و دستگاه گوارشی را تحت تاثیر قرار می‌دهند. هر چند بسیاری از علائم ناشی از کیست تخمدان می‌تواند به دلیل سایر شرایط پزشکی نیز ایجاد شود، پس ارزیابی دقیق برای تشخیص کیست تخمدان ضروری است.

علائم کیست تخمدان

به گزارش سایت جسارت اغلب بیماران مبتلا به کیست تخمدان علامتی ندارند، کیست تخمدان معمولا با انجام سونوگرافی یا انجام معاینه لگن مشخص می شود. اما برخی کیست ها می توانند با برخی علائم همراه باشند هم چنین علائم کیست تخمدان می تواند بسیار شدید باشد. برخی از علائم کیست تخمدان عبارت است از (1): درد یا احساس ناراحتی در بخش پایینی شکم درد شدید ناشی از پارگی یا چرخش کیست تخمدان. پارگی کیست ها با درد ناگهانی، تیز و یک طرفه در لگن آغاز می شود، این علائم می تواند در اثر تروما، ورزش و یا مقاربت جنسی (1،2) ایجاد شده باشد. پارگی کیست تخمدان می تواند علائم صفاقی، عوارض شکمی و خونریزی را همراه داشته باشد. ناراحتی در طول نزدیکی جنسی بخصوص زمانی که نفوذ عمیق اتفاق می افتد. تغییر در حرکات روده مانند یبوست فشار لگنی که سبب ادرار یا دفع بیش از حد ادرار می شود. بی نظمی هایی در قاعدگی (3) بلوغ زودرس احساس پری در شکم و نفخ سوء هاضمه، سوزش معده و احساس سیری زودرس اندومتریوما: این علامت با اندومتریوز ارتباط دارد که سبب درد و پریودهای سنگین و دیسپارونی می شود. تاکی کاردی و هایپوتنشن: این علائم ناشی از خونریزی است که در اثر پارگی کیست تخمدان ایجاد می شود. هایپرپیرکسیا: این عارضه ناشی از عوارضی مانند چرخش تخمدان می باشد (1) حرکت سرویکس و آدنکسال بدخیمی های زمینه ای نیز می تواند منجر به علائمی مانند سیری زودرس، کاهش وزن، لنفادنوپاتی یا تنگی نفس مربوط به آسیت یا افیوژن پلورال شود. کیست های تخمدان بزرگ می تواند طی معاینه شکمی قابل لمس باشد اما آسیت های بزرگ ممکن است در لمس توده های درون شکمی تداخل ایجاد کند. کیست های تخمدان ممکن است به لمس حساس باشند. سایر توده های قابل لمس عبارتند از فیبروم ها و ندول ها موجود در رباط uterosacral که ممکن است علامتی از بدخیمی یا اندومتریوز باشد.

درمان کیست تخمدان

قرص های کنتراسپتیو خوراکی یا قرص های ضد بارداری از ایجاد کیست تخمدان فانکشنال جلوگیری می کند. به هر حال در صورت وجود کیست تخمدان فانکشنال، زمانی که درمان ترکیبی با کنتراسپتیوهای خوارکی آغاز می شود کیست ها سریعا پس روی نمی کنند .کیست های تخمدانی ساده و مزمن با سایز بزرگ تر از 10 سانتی متر (مخصوصا زمانی که علائمی نداشته باشند) و کیست های تخمدانی پیچیده می توانند با استفاده از جراحی خارج شوند. رویکرد جراحی عبارت است از تکنیک باز (لاپاراتومی) یا تکنیک کم تهاجمی تری به نام لاپاراسکوپی که با برش بسیار کوچکی انجام می شود. رویکرد دوم در مواردی که توده خوش خیم وجود داشته باشد ترجیح داده می شود .اوفورکتومی دو طرفه و اغلب هیسترکتومی در خانم هایی ترجیح داده می شود که در دوران بعد از یائسگی قرار دارند و به کیست های تخمدان مبتلا هستند. دلیل این امر آن است که این افراد در خطر ابتلا به نئوپلاسم قرار دارند.

درمان گیاهی کیست تخمدان

غذاهای غلیظ نخورید. پیتزا، الویه، حلیم، آش رشته، ماکارونی، لازانیا، کله پاچه، حلوا، شیرینی تر، موز، انبه و لوبیا جزء غذاهای غلیظ به شمار می روند. -شیر، میوه و تنقلات را به هیچ وجه با هم نخورید؛ چون هضم همزمان شان بسیار دشوار است. پس با شیرموز یا شیرپسته خوردن خودتان را تقویت نکنید. -هضم گوشت توسط دستگاه هاضمه یا همان دستگاه گوارش 12 ساعت طول می کشد؛ بنابراین اگر گوشت خورده اید، باید بیشتر صبر کنید. -خودتان را به خوردن سکنجبین عادت بدهید. سکنجبین را می توانید همراه سرکه و شکر یا همراه سرکه و عسل میل کنید. -غذاهایی را که طبع سرد و بلغم دارند، نخورید. باید ماست، دوغ، خیار، گوجه فرنگی، برنج، ماهی، کدو، کاهو، کیوی، گیلاس، هلو و آلو را از برنامه غذایی تان حذف کنید. اگر اصرار دارید این مواد را مصرف کنید، حتما آنها را با مصلح بخورید. ادویه جات گرم و خشک، مصلح خوراکی های سرد هستند. عسل، زعفران، زیره، زنجبیل، سیاه دانه، هل، دارچین، نعناع و زنیان تا حد زیادی از ضرر این مواد می کاهند. – همراه غذا ماست یا سالاد نخورید. نیم ساعت بعد از غذا می توانید تنها یکی از اینها را میل کنید. – همراه غذا می توانید سبزی خوردن، زیتون پرورده با رب انار میل کنید

کیست تخمدان چیست

کیست تخمدان یکی از شایع ترین بیماری ها در بین زنان است، که متاسفانه خیلی از خانم ها از علت این بیماری و راه های درمان آن بی اطلاع هستند، در این بخش از سایت آکاایران اطلاعاتی در مورد علت و راه های درمان کیست تخمدان را برای شما آماده کرده ایم، با ماه همراه باشید.

کیست تخمدان در دختر

ر هنگام تخمک گذاری، تخمک که در یک فولیکول قرار دارد از تخمدان آزاد می شود. بعد از تخمک گذاری فولیکول خالی از تخمک تبدیل به جسم زرد می شود. جسم زرد تا شروع دوره قاعدگی بعدی در آنجا باقی می ماند. وجود این فولیکول ها در تخمدان طبیعی است. این فولیکول ها تا زمانی که اندازه آنها کمتر از 2.5 تا 3 سانتی متر باشد به عنوان کیست شناخته نمی شوند. کیست ها ممکن است تا 15 سانتی متر رشد کنند. کیست های ساده در 68% از دختران بین 2 تا 12 سال بدون هیچ علامت و نشانه ای وجود دارند. شایع ترین جرم های اندکس در نوجوانان کیست فولیکولار و جسم زرد هستند. کیست های فولیکولار زمانی تشکیل می شوند که یک فولیکول اصلی باز نشده و تخمک از آن خارج نشود. این کیست ها همچنین در صورتی که یک فولیکول غیر غالب همچنان به جذب مایع ادامه دهد تشکیل می شوند. همچنین در صورتی که یک جسم زرد سرشار از خون شود و سپس مایع سروزی جای خون را در جسم زرد بگیرد، کیست جسم زرد تشکیل می شود. در صورتی که کیست فولیکولار پاره شود، که این اتفاق ممکن است در طول رابطه جنسی یا به طور خود به خودی رخ دهد، موجب درد شدید کمری می شود و ممکن است خون ریزی نیز ایجاد کند. بعضی از کیست های فولیکولار ممکن است استروژن ترشح کنند و موجب تاخیر در قاعدگی شوند. کیست های جسم زرد بین 3 تا 10 سانتی متر بوده و اغلب بسیار نازک هستند. راه مشخصی برای جلوگیری از بروز کیست های تخمدان وجود ندارد. نوجوانان باید سالانه تحت آزمایش ها و تست های مختلف و سونوگرافی قرار بگیرند تا از عدم وجود کیست تخمدان و هرگونه تغییر در تخمدان و رحم مطمئن شوند.

کیست تخمدان و درمان آن

سه راهکار اصلی که اغلب پزشکان در درمان کیست های تخمدان آنها را توصیه می کنند عبارتند از – عدم مصرف یا محدودیت مصرف مواردی نظیر: انواع شیرینی جات و کیک و کلوچه، ماکارونی و پاستا، غذاهایی که شکر به آنها اضافه شده است، آبمیوه های شیرین صنعتی، نوشابه، نان های سفید و بدون سبوس. – افزایش مصرف میوه، افزایش مصرف سبزیجاتی مثل هویج، فلفل، کاهو، کلم، اسفناج

کیست تخمدان و بارداری

از هر هزار خانم باردار، یک نفر در طول بارداری درگیر کیست تخمدان می شود. کیست ها به طور معمول در سه ماهه دوم بارداری ایجاد می شوند. هرچند ممکن است ابتلا به کیست باعث نگرانی خانم های باردار شود، اما باید توجه کرد بیشتر این کیست ها، بدون ایجاد علائم و مشکلی برای مادر و جنین،‌ خود به خود از بین می روند. علائم کیست تخمدان در خانم های باردار، مانند علائم معمولی کیست تخمدان است. درد لگنی، گرفتگی عضلات، نفخ و درد هنگام روابط جنسی از جمله علائم کیست تخمدان هستند. ممکن است این علائم، با علائم ناشی از بارداری اشتباه گرفته شوند. مهم ترین اشکالی که ممکن است کیست تخمدان در زمان بارداری ایجاد کند، بزرگ شدن کیست، پارگی و پیچ و تاب خوردن آن است. این خطر در خانم هایی که مبتلا به سندروم تخمدان پلی کیستیک هستند، بیشتر است. ترکیدن و پیچ و تاب خوردن کیست تخمدان می تواند مشکلات جدی مانند درد ناگهانی، سقط جنین یا زایمان زودرس ایجاد کند. این خطرات تنها در صورت وجود کیست تخمدان بزرگ تر از شش سانتی متر ممکن است ایجاد شوند. اقدامات درمانی کیست تخمدان، به طور معمول زمانی انجام می شود که در مدت دو هفته، کیست به طور خود به خود از بین نرود. بهترین زمان برای جراحی کیست تخمدان، سه ماهه دوم بارداری، بین هفته های چهاردهم تا شانزدهم بارداری است. در این زمان، لانه گزینی جنین به طور مناسب صورت گرفته است و این امکان وجود دارد که کیست تخمدان خود به خود حذف شود. امکان برداشت کیست ها و تومورها تا هفته بیست و هشتم بارداری نیز وجود دارد، اما جراحی پس از هفته بیست و هشتم بارداری احتمال زایمان زودرس را افزایش می دهد. اگر بافت سرطانی تشخیص داده شود، انجام سریع جراحی و برداشت توده سرطانی بدون در نظر گرفتن مدت بارداری ضروری است. کیست ها و توده ها اغلب با روش جراحی با حداقل تهاجم لاپاروسکوپی برداشته می شوند. در موارد نادر که کیست تخمدان بیش از حد بزرگ باشد، شکاف بزرگ تری ایجاد می شود و درمان کیست تخمدان طریق سیستکتومی صورت می گیرد.

کیست تخمدان بترکد چه میشود

اگر پارگی کیست با خونریزی همراه باشد، شرایط اورژانسی است و ممکن است به جراحی نیاز داشته باشد. پارگی کیست تخمدان عارضه‌ای است که باعث خونریزی داخلی و درد شدید در ناحیه لگن می‌شود… کیست تخمدان ضایعه‌ای سمی و مایع مانند است. کیست تخمدان ممکن است در هر مرحله از زندگی یک زن ایجاد شود. بطور کلی، کیست تخمدان هیچ نشانه‌ای ندارد. اگر علائمی هم وجود داشته باشد، معمولا خفیف است. به گفته متخصصان این کیست ها که یک بیماری بسیار شایع زنان هستند مربوط به سن خاصی نبوده اما با شروع سن باروری احتمال به وجود آمدن آنها بالا می رود و در سنین ۲۰ تا ۴۲ سالگی بیشتر دیده می شوند؛ پزشکان معتقدند دلیل اولیه پیدایش کیست تخمدان، اختلال در تخمک گذاری است که علت آن می تواند در خود تخمدان یا غیرتخمدانی باشد و در این موارد اغلب با درمان دارویی بیماری رفع می شود ولی با قطع شدن دارو مجددا عود می کند. دلیل دیگر، زیادی هورمون پرولاکتین (هورمون محرک تولید شیر در بدن) به علل مختلف است. کم کاری یا پرکاری تیروئید و سایر اختلالات هورمونی نیز می توانند باعث کیست تخمدانی شوند.

کیست تخمدان و رابطه زناشویی

اگر در دوران درمان کیست هستید بهتر است نزدیکی نکنید چون موجب پارگی کیست می شود.

کیست تخمدان و کمر درد

کیست تخمدان، فیبروئید رحم و اندومتریوز (رشد بافت رحمی در محلی دیگر مثل لگن و تخمدان) نیز می توانند باعث کمردرد شوند. این دردها توسط آزمایشات زنانه تشخیص داده می شود.

کیست تخمدان هموراژیک

آیا کیست هموراژیک (خونی)تخمدان خطرناک است؟ آیا کیست هموراژیک تخمدان باعث نازایی میشود؟ کیست همور اژیک یا خونی تخمدان از جمله کیست های خوش خیم تخمدان است که در اثر اختلال موضعی عملکرد تخمدان ایجاد میشود. معمولا کیست های هموراژیک (خونی) تخمدان خطر خاصی ندارند و با مصرف قرص های جلوگیری و یا حتی بدون مصرف دارو بعد از مدتی خون داخل کیست جذب میشود و کیست از بین میرود ، ولی گاها سایز کیست هموراژیک (خونی)تخمدان بسیار بزرگ میشود و ممکن است کیست در معرض پاره شدن و یا پیچ خوردگی تخمدان (تورشن) قرار گیرد و یا گاهی خونریزی داخل شکمی اتفاق می افتد که در این موارد باید بیمار به دقت تحتا کنترل و بررسی قرار گیرد تا کیست برای بیمار مشکل حادی ایجاد نکند. آیا کیست هموراژیک با کیست اندومتریوما متفاوت است؟ گاها افتراق کیست های (خونی) هموراژیک از کیست شکلاتی یا اندومتریوما توسط سونوگرافی داده نمیشود و باید با استفاده از آزمایشات و سونوگرافی کنترل و معاینات این افتراق را ایجاد نمود. اهمیت افتراق کیست هموراژیک (خونی) از اندومتریوما (کیست شکلاتی) چیست؟ کیست هموراژیک (خونی) معمولا عارضه ای برای تخمدان ایجاد نمیکند ولی کیست های اندومتریوما یا شکلاتی میتوانند با عوارض جدی مانند چسبندگی ها و نازایی و حتی مشکلات ادراری و گوارشی جدی همراه باشند ، لذا افتراق این دو بیماری از هم بسیار حایز اهمیت میباشد. کیست هموراژیک (خونی) ممکن است در یک دوره از سیکل قاعدگی همراه با درد و علایم نامنظمی قاعدگی باشد ولی کیست شکلاتی (اندومتریوما) علایمش به صورت مزمن میباشد. البته گاها هر دو کیست هم بدون هیچ علامتی و به صورت یک یافته اتفاقی در سونوگرافی کشف میشوند.

کیست تخمدان در بارداری

بهترین زمان برای جراحی کیست تخمدان، سه ماهه دوم بارداری، بین هفته های چهاردهم تا شانزدهم بارداری است. در این زمان، لانه گزینی جنین به طور مناسب صورت گرفته است و این امکان وجود دارد که کیست تخمدان خود به خود حذف شود. امکان برداشت کیست ها و تومورها تا هفته بیست و هشتم بارداری نیز وجود دارد، اما جراحی پس از هفته بیست و هشتم بارداری احتمال زایمان زودرس را افزایش می دهد. اگر بافت سرطانی تشخیص داده شود، انجام سریع جراحی و برداشت توده سرطانی بدون در نظر گرفتن مدت بارداری ضروری است. کیست ها و توده ها اغلب با روش جراحی با حداقل تهاجم لاپاروسکوپی برداشته می شوند. در موارد نادر که کیست تخمدان بیش از حد بزرگ باشد، شکاف بزرگ تری ایجاد می شود و درمان کیست تخمدان طریق سیستکتومی صورت می گیرد.

کیست تخمدان در طب سنتی

به گزارش سایت جسارت ابتدای صبح یک قاشق چایخوری پودر اسطوخودوس و یک استکان آب جوش را مخلوط و پس از 5 دقیقه دم کشیدن با عسل ناب مخلوط و میل کنید؛ روغن این گیاه می‌تواند از تشکیل کلونی‌ ژن‌های جهش‌یافته که عامل بروز سرطان هستند، جلوگیری کرده و در نتیجه خطر ابتلا به انواع سرطان‌ها را نیز کاهش دهد. ابتدای شب یک استکان آب جوش و یک قاشق چایخوری پودر گیاه افتیمون را مخلوط و پس از 5 دقیقه دم کشیدن با عسل ناب میل کنید؛ افتیمون با طبیعت گرم و خشک و قابض، رفع سودای محترقه و بلغم ممزوج می‌کند که غلبه این نوع سودا و بلغم به‌تأکید و قول اطباء بزرگ طب ایران از جمله علل اصلی بروز کیست‌ها و تورم سرطانی است؛ این گیاه با ایجاد خاصیت قلیایی محیط اطراف کیست و تومور موجب تضعیف و نابودی کیست‌ها و تومورهایی که ماهیت سوداوی و بلغمی دارند می‌کند. بعد از هر وعده غذایی یا همراه با وعده‌های غذایی یک قاشق چایخوری سیاه‌دانه میل شود؛ سیاه‌دانه از معروف‌ترین گیاهانی است که با خاصیت آنتی‌اکسیدانی قوی، نقش بسزایی در زمینه جلوگیری از فعالیت سلولهای سرطانی دارد و طبق تحقیقات دقیق و موشکافانه اساتید طب سنتی اغلب کیست‌ها و تومور‌های سرطانی تا حدود بسیاری به‌طور بنیادین از بین می‌روند.

کیست تخمدان در دوران شیردهی

یادآوری این نکته کاملا ضروی است که کیست تخمدان الزاما یک بیماری نیست. این هم از این روست که به طور کلی یکی از ویژگی های طبیعی تخمدان ساختن کیست است. تخمدان ها در هر ماه یک فولیکول غالب که شباهت هایی هم با کیست دارد و به اشتباه کیست نامیده می شود ایجاد می کنند که در نهایت تخمک درون آن آزاد می شود اما در مواردی که اندازه این کیست ها به ۳ تا ۴ سانتی متر می رسد از حالت طبیعی خارج شده و به کیست تخمدان تبدیل می شوند. بنابراین تا زمانی که اندازه این کیست از این میزان کمتر باشد ایجاد آن در تخمدان یک اتفاق کاملا طبیعی است و خودبه خود هم درمان می شود.

بیشتر بخوانید : درد عادت ماهانهقاعدگی 

  • مجید کاظمی